Diner Vegetarisch recept

Pittige nasi met jackfruit

Elvera vindt het na haar werk fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan. Deze pittige, vegetarische nasi met jackfruit is bij haar favoriet als snelle maaltijd.

Bedankt dat je het recept met ons gedeeld hebt. 

Elvera vervangt de rijst zelf door bloemkoolrijst. Ook met dit recept valt weer flink te variëren 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr rijst
  • 280 gr young jackfruit (blik)
  • 0,5 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl nasi- en bamikruiden
  • 400 gr Chinese wokgroente
  • 10 ml ketjap
  • 30 gr pinda’s
  • 2 eieren
  • 50 gr atjar tjampoer

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
  • Laat het jackfruit uitlekken en snijd in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Fruit de nasi- en bamikruiden aan op laag vuur. 
  • Snijd de rode peper in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Fruit de bami- en nasikruiden op laag vuur kort aan.
  • Bak de rode peper even mee en voeg de stukjes jackfruit toe. Laat kort bakken en roer alles goed door elkaar. Hak de pinda’s even door.
  • Voeg de ketjap manis toe en roer goed door.
  • Voeg de gekookte rijst beetje bij beetje toe aan de groente. Bak al roerend op hoog vuur aan zodat de rijst enigszins knapperig wordt. Maak het gerecht verder op smaak met peper, zout, ketjap manis of sojasaus.
  • Hak de pinda’s grof door.
  • Bak twee spiegeleieren. Bestrooi ze met een beetje zout en serveer ze samen met de atjar tjampoer en de pinda’s bovenop de nasi.

Tips en tricks

  • Met een halve rode peper wordt je nasi natuurlijk al vrij pittig. Ben jij een pittige durfal? Hak dan de hele peper fijn (en doe ‘m er ook doorheen).
  • Kook de rijst ruim van tevoren en laat in een ruime kom of op een bord volledig afkoelen in de koelkast. Het is dan gemakkelijker om de rijst knapperig te bakken.
  • Vervang de pinda’s eens door cashewnoten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 560
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 68 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 15 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

  • Hoi walter, leuk recept! maar wat doe je met de pinda’s? En hoeveel ketjap is er nodig? Groetjes corrie kok

    • Hoi, heb me rot gezocht naar een blik Jack fruit in de supermarkt! Niemand die het wist! Mevr nog nooit van gehoord! Uiteindelijk na een kwartier zoeken, wist iemand dat het bij het ingeblikte fruit stond! Yes he he! Misschien een idee om dit erbij te vermelden? Mvg Corrie Kok.

Laat een reactie achter