Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Elvera vindt het na haar werk fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan. Deze pittige, vegetarische nasi met jackfruit is bij haar favoriet als snelle maaltijd.
Bedankt dat je het recept met ons gedeeld hebt.
Elvera vervangt de rijst zelf door bloemkoolrijst. Ook met dit recept valt weer flink te variëren 😉
Dit heb je nodig (twee personen)
- 130 gr rijst
- 280 gr young jackfruit (blik)
- 0,5 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 tl nasi- en bamikruiden
- 400 gr Chinese wokgroente
- 10 ml ketjap
- 30 gr pinda’s
- 2 eieren
- 50 gr atjar tjampoer
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
- Laat het jackfruit uitlekken en snijd in stukjes.
- Snijd de rode peper in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Fruit de bami- en nasikruiden op laag vuur kort aan.
- Bak de rode peper en de knoflook even mee en voeg de wokgroenten en stukjes jackfruit toe. Laat kort bakken en roer alles goed door elkaar. Hak de pinda’s even door.
- Voeg de ketjap manis toe en roer goed door.
- Voeg de gekookte rijst beetje bij beetje toe aan de groente. Bak al roerend op hoog vuur aan zodat de rijst enigszins knapperig wordt. Maak het gerecht verder op smaak met peper, zout, ketjap manis of sojasaus.
- Hak de pinda’s grof door.
- Bak twee spiegeleieren. Bestrooi ze met een beetje zout en serveer ze samen met de atjar tjampoer en de pinda’s bovenop de nasi.
Tips en tricks
- Met een halve rode peper wordt je nasi natuurlijk al vrij pittig. Ben jij een pittige durfal? Hak dan de hele peper fijn (en doe ‘m er ook doorheen).
- Kook de rijst ruim van tevoren en laat in een ruime kom of op een bord volledig afkoelen in de koelkast. Het is dan gemakkelijker om de rijst knapperig te bakken.
- Vervang de pinda’s eens door cashewnoten.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 560
- Eiwit: 20 gram
- Koolhydraten: 68 gram
- Vet: 19 gram
- Vezels: 15 gram
Hoi walter, leuk recept! maar wat doe je met de pinda’s? En hoeveel ketjap is er nodig? Groetjes corrie kok
Hoi Corrie, we hebben het erbij gezet in recept. Geniet ervan!
Hoi, heb me rot gezocht naar een blik Jack fruit in de supermarkt! Niemand die het wist! Mevr nog nooit van gehoord! Uiteindelijk na een kwartier zoeken, wist iemand dat het bij het ingeblikte fruit stond! Yes he he! Misschien een idee om dit erbij te vermelden? Mvg Corrie Kok.
Hallo. Wat voor dagmenu kan ik hiermee gebruiken. Gr Willy
Ik kan in de bereiding de knoflook niet terugvinden maar ook de chinese groenten niet. Die ben ik nu dus vergeten….ha ha, het was best lekker.
Een zin staat dubbel. Als je een beetje kunt koken snap je de fout. De knoflook bak je mee met de nasi-/bamikruiden. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?