Diner Lunch

Pittige pasta pesto salade met gerookte kip

Pasta pesto als warm gerecht is heel bekend en erg populair. Maar je kunt met pasta en pesto ook een heerlijke koude maaltijdsalade maken.

Het onderstaande recept is min of meer bij toeval tot stand gekomen op Kerstavond 2014. De familie kwam Eerste Kerstdag voor een uitgebreide brunch / lunch / high-tea / borrel (achtig iets). En opeens bedachten we dat we al wel zo’n twintig verschillende dingen hadden gemaakt, maar nog geen salade.

Met alles wat we in huis hadden (en dat was nogal wat!) maakten we deze salade. Waar we zelf bijna niet van aten toen de familie er was.

Toen alle visite de deur uit was, zaten we op de bank en bedachten we ons dat we nog wel trek hadden, maar geen zin om weer de keuken in te gaan. En op dat moment viel ons oog op het restant van de pastasalade die we hadden gemaakt.

We schepten allebei een portie op en hebben er heerlijk van gegeten. Toen bedachten we dat deze salade ook prima als maaltijdsalade kan worden gegeten. En dat hebben we sinds Kerst 2014 al een keer of wat gedaan 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

Albert Heijn Excellent pittige rode pesto

  • 120 gram pasta (fusilli of penne)
  • 100 gram gerookte kip
  • 80 gram mozzarella (uitgelekt)
  • 75 gram rucola
  • 250 gram cherrytomaten
  • 25 gram pesto arrabbiata
  • 20 gram pijnboompitten
  • 50 gram yoghurt
  • 20 gram fritessaus

Pesto arrabbiata is rode pesto waar chilipeper doorheen zit. Dit geeft de pit aan de salade. Ik gebruik zelf meestal de pesto van Excellent (AH). Die is aardig scherp en geeft de salade een lekkere pittige smaak. Houd je daar niet van dan kun je uiteraard ook normale rode pesto gebruiken.

 

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet het af.
  • Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze mooi bruin kleuren
  • Roer de yoghurt, fritessaus en pesto door elkaar tot het een mooie saus is
  • Halveer de tomaten, en snij de gerookte kip en mozzarella in kleine stukjes
  • Doe de gekookte pasta in een grote schaal en roer de saus er doorheen
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en schep de salade rustig om tot alles goed gemengd is

Tips & tricks

  • Begin als eerste met het koken van de pasta zodat deze een beetje kan afkoelen. Als je tijd hebt kun je de pasta ook gerust een uurtje van tevoren koken. Je kunt de pasta ook even kort afspoelen om de ergste warmte er vanaf te halen. Ik vind de salade zelf het lekkerst als de pasta nog een beetje lauw is.
  • Je kunt deze salade ook prima als lunch eten. Ik zou dan wel voor een iets kleinere portie gaan 🙂
  • Als je de salade mooi wilt opdienen kun je een klein beetje rucola, tomaat, kip, mozzarella en pijnboompitten achterhouden om te garneren.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 563
  • Eiwit: 31,5 gram
  • Koolhydraten: 52,4 gram
  • Vet: 23,4 gram
  • Vezels: 8,3 gram

Eet smakelijk!

Laat even weten wat je van dit recept vindt. Ga je ‘m maken? Of heb je ‘m al gemaakt? Ik vind het leuk om van je te horen!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

Laat een reactie achter