Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner Lunch

Pittige pasta pesto salade met gerookte kip

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Pasta pesto als warm gerecht is heel bekend en erg populair. Maar je kunt met pasta en pesto ook een heerlijke koude maaltijdsalade maken.

Het onderstaande recept is min of meer bij toeval tot stand gekomen op Kerstavond 2014. De familie kwam Eerste Kerstdag voor een uitgebreide brunch / lunch / high-tea / borrel (achtig iets). En opeens bedachten we dat we al wel zo’n twintig verschillende dingen hadden gemaakt, maar nog geen salade.

Met alles wat we in huis hadden (en dat was nogal wat!) maakten we deze salade. Waar we zelf bijna niet van aten toen de familie er was.

Toen alle visite de deur uit was, zaten we op de bank en bedachten we ons dat we nog wel trek hadden, maar geen zin om weer de keuken in te gaan. En op dat moment viel ons oog op het restant van de pastasalade die we hadden gemaakt.

We schepten allebei een portie op en hebben er heerlijk van gegeten. Toen bedachten we dat deze salade ook prima als maaltijdsalade kan worden gegeten. En dat hebben we sinds Kerst 2014 al een keer of wat gedaan 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

Albert Heijn Excellent pittige rode pesto

  • 120 gr penne
  • 20 gr pijnboompitten
  • 50 gr yoghurt
  • 20 gr fritessaus
  • 25 gr pesto arrabbiata
  • 250 gr cherrytomaten
  • 100 gr gerookte kip
  • 80 gr mozzarella
  • 75 gr rucola

Pesto arrabbiata is rode pesto waar chilipeper doorheen zit. Dit geeft de pit aan de salade. Ik gebruik zelf meestal de pesto van Excellent (AH). Die is aardig scherp en geeft de salade een lekkere pittige smaak. Houd je daar niet van dan kun je uiteraard ook normale rode pesto gebruiken.

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en overspoel kort met koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze mooi bruin kleuren.
  • Roer de yoghurt, fritessaus en pesto arrabbiata tot een gladde saus.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de gerookte kip en mozzarella in kleine stukjes.
  • Doe de penne in een grote schaal en roer de saus er doorheen. Voeg de pijnboompitten, cherrytomaten, gerookte kip, mozzarella, rucola en wat versgemalen zwarte peper toe.
  • Schep de salade om tot alles goed gemengd is.

Tips & tricks

  • Begin als eerste met het koken van de pasta zodat deze een beetje kan afkoelen. Als je tijd hebt kun je de pasta ook gerust een uurtje van tevoren koken. Je kunt de pasta ook even kort afspoelen om de ergste warmte er vanaf te halen. Ik vind de salade zelf het lekkerst als de pasta nog een beetje lauw is.
  • Je kunt deze salade ook prima als lunch eten. Ik zou dan wel voor een iets kleinere portie gaan 🙂
  • Als je de salade mooi wilt opdienen kun je een klein beetje rucola, tomaat, kip, mozzarella en pijnboompitten achterhouden om te garneren.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 568
  • Eiwit: 31 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vet: 25 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat even weten wat je van dit recept vindt. Ga je ‘m maken? Of heb je ‘m al gemaakt? Ik vind het leuk om van je te horen!

19 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X