Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Pizza hebben we al regelmatig op het menu gehad. En ook de pizzawraps zijn vast bij velen van jullie bekend. Die staan namelijk ook in ons boek.
Maar dit keer geven we er een hele andere twist aan. Letterlijk zelfs. We maken pizzatwisters! Een heerlijke snack voor bij de borrel. Krokant bladerdeeg gevuld met klassieke ingrediënten voor op de pizza. Tomatensaus, kaas en salami. Yummie!
De tomatensaus kun je kant en klaar kopen of lekker zelf maken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken. Je hebt maar een klein beetje nodig, maar de rest van de saus laat zich prima invriezen. Voor het volgende pizzafeestje 🙂
Dit heb je nodig (zes stuks)
- 2 plakken bladerdeeg
- 15 gr pizzasaus (bijvoorbeeld deze)
- 15 gr salami
- 15 gr kaas
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 ei
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de salami in kleine snippers en rasp de kaas.
- Verdeel de tomatensaus over een plak bladerdeeg. Bestrooi de plak vervolgens met de salami-snippers en de geraspte kaas.
- Leg de tweede plak bladerdeeg er bovenop en druk het voorzichtig aan.
- Klop het ei los en smeer de bladerdeegplak er aan beide kanten licht mee in.
- Snijd de bladerdeegplak eerst een keer doormidden. Snijd de twee helften vervolgens allebei in drie repen. Waarom in die volgorde? Omdat dat de makkelijkste manier is om zes (vrijwel) gelijke repen te krijgen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak de repen een voor een op en rek ze voorzichtig uit zodat ze wat langer worden. Draai de repen twee à drie slagen rond zodat het echte twisters worden. Leg ze vervolgens op de bakplaat en zorg ervoor dat ze een paar centimeter van elkaar af liggen.
- Bak de twisters in 15 tot 20 mooi goudbruin en goed gaar.
Tips en tricks
- Zorg ervoor dat je de tomatensaus helemaal tot aan de randen van het bladerdeeg verdeeld. Anders worden de buitenste twisters minder lekker en dat is zonde.
- Het snijden van de repen gaat het makkelijkst met een pizzasnijder. Heb je die niet, dan is een groot mes waarmee je in een keer een volledige reep kunt afsnijden een goed alternatief.
- Je kunt de twisters ook bestrijken met wat melk in plaats van ei. Naar mijn mening geeft ei wel het mooiste resultaat.
- Bladerdeeg mag je best goed doorbakken. Natuurlijk moet het niet verbranden maar laat de twisters wel zo lang mogelijk in de oven zitten. Ze worden dan lekker krokant.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 76
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 7 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 0 gram
Kan je de twisters invriezen en later nog eens opwarmen? Zo ja, homeland en hoe warm?
Omdat het bladerdeeg al uit de vriezer komt raden we het niet aan om het dan opnieuw in te vriezen.
Volgens mij kan dit wel hoor. Ik maak vaker bladerdeeghapjes voor in de vriezer. Ik zou ze dan niet helemaal doorbakken. Je kan ze dan nog 2 minuten afbakken in de oven.
Kun je dit recept ook maken met hartig taart deeg?
Dat kan wel, alleen worden ze dan wat vaster en niet zo lekker luchtig als wanneer je ze met bladerdeeg maakt.
Hoi, ik zoek tussendoortjes die ik een paar dagen goed kan houden en gezond zijn. Ik heb een maagverkleining. En haal veel van jullie site af. Nu weet ik niet goed wat ik wel en niet kan gebruiken
In dit artikel delen we een aantal tussendoortjes die je prima kan invriezen: https://www.projectgezond.nl/tussendoortjes-om-in-te-vriezen/.
Kan ik ze deels afbakken en dan invriezen?
Hie kun je de pizzatwisters hetbeste bewaren??
Mij dochter wil deze voor het kerstontbijt op school maken.
Kan ik deze een dag van te voren maken??
Je kunt ze prima bewaren in een luchtdichte trommel.
Waar kan je de salami door vervangen?
Je kunt de salami weglaten of eventueel vervangen door ham