Diner

Pizzawrap met ansjovis

Ansjovis staat bekend om z’n zoute smaak. Deze smaak krijgt het kleine visje doordat het wordt ingelegd in zeezout voordat het wordt verpakt. Hierdoor is het een goede smaakmaker die vaak wordt gebruikt op pizza’s en in pastasauzen.

Ook de bewoners van het Franse Nice beleggen hun ‘pissaladière‘ er graag mee. Het liefst eten zij deze typisch Provençaalse pizza als lunch en snack. Wat ons betreft is het een lekkere eetgewoonte die we graag overnemen. En ook als diner vinden wij deze pizza met ansjovis een perfect plan. Voor het gemak (en om de calorieën binnen de perken te houden) gebruiken wij voor de pizzabodem een wrap.

Bon appétit!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 wraps (van 40 gr per stuk)
  • kwart rode ui
  • 20 gram zwarte olijven
  • 20 gram ansjovis (uitgelekt gewicht)
  • 1/4 portie pizzasaus
  • 20 gram kappertjes
  • 40 gram geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 5 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de pizzasaus volgens de instructies in het recept.
  • Snijd de ui in dunne kwartringen en de olijven in dunne ringen.
  • Laat de ansjovis even uitlekken.
  • Bak de wraps ongeveer 3 minuten voor in de oven zodat deze al een beetje knapperig is.
  • Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus en beleg met de ui, olijven, ansjovis en kappertjes.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak nog ongeveer 5 minuten.

Tips en tricks

  • Ansjovis, kappertjes en zwarte olijven zijn zoute ingrediënten. Door ook de ansjovis in kleinere stukjes te snijden, kan je deze zoute smaak beter over de pizzawrap verdelen.
  • Wil je het jezelf nog gemakkelijk maken? Kies dan voor een potje zwarte olijven in plakjes en kant-en-klare pizzasaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 326
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter