Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Plukbrood met pesto en mozzarella

Dit is wat ons betreft het gezelligste broodje dat je op tafel kunt zetten. Hij ziet er leuk en feestelijk uit en iedereen kan er lekker een stukje (of twee) vanaf plukken voor zichzelf.

Bovendien zijn er tientallen manier om een ‘plukbrood’ te vullen. Wij hebben dit keer gekozen voor mozzarella en zongedroogde tomaat. Maar je kunt net zo goed knoflook, Italiaanse kruiden, tapenade, brie, oude kaas, salami, chorizo etc. gebruiken. Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar dat spreekt voor zich.

Zorg wel voor een lekker vers brood, dat geeft het smakelijkste resultaat!

Dit heb je nodig (20 stukjes)

  • 1 ongesneden brood (circa 580 gr)
  • 0,5 rode ui
  • 100 gr mozzarella
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 10 gr basilicum
  • 40 gr rode pesto

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem het ongesneden brood en snijd er diepe, rechte vierkanten in. Snijd de vierkanten niet los van de elkaar. De vierkanten blijven aan de onderkant met elkaar verbonden.
  • Snipper de rode ui.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Hak de zongedroogde tomaatjes en de basilicum fijn.
  • Meng de rode ui, basilicum en zongedroogde tomaten met de rode pesto.
  • Verdeel dit mengsel tussen de inkepingen in het brood.
  • Leg bovenop iedere gevulde inkeping wat stukjes mozzarella.
  • Zet het gevulde brood voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Snijd de inkepingen echt tot aan de bodem. Dan gaat er weinig brood verloren bij het plukken.
  • Gebruik een mooi rond of ovaal brood voor dit recept. Wij hebben gerekend met een brood van 580 gram. Dat woog die van ons namelijk precies.

Voedingswaarde (per stukje)

  • Kcal: 93
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter