Diner Nog meer lekkere recepten Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Rabarbercompote

Van april tot en met juli kunnen we genieten van deze friszoete smaakmaker. Door de fantastische kleur van deze groente is ze bij uitstek geschikt om te verwerken tot een prachtige compote.

En ja: rabarber is groente. Ze wordt vaak ten onrechte ingedeeld bij het fruit. Dat vinden we niet zo gek. Rabarber wordt namelijk vaak gebruikt in dessert en wie maakt er nu een compote van groenten? Wij dus! En hopelijk jij ook. Laat ons weten wat je er van vond hè?

Dit heb je nodig (350 gr)

  • 300 gr rabarber (schoongemaakt)
  • 40 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gr aardbeien

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snij een klein stukje van de onderkant van de rabarberstengels. Voor de duidelijkheid: de onderkant is de kant waar de rabarber het meest rood is 🙂
  • Snij de rabarber in stukjes van 1 tot 2 centimeter.
  • Doe alle stukjes in een pan en voeg het kaneelstokje, de suiker en een heel klein beetje water toe. Een paar eetlepels is al voldoende, het gaat er alleen om dat de rabarber niet aanbrandt.
  • Kook de rabarber op laag vuur ongeveer 10 minuten. Roer het af en toe even door. Haal na het koken het kaneelstokje eruit.
  • Snij de aardbeien in kleine stukjes en roer deze door de rabarber.
  • Als je niet tevreden bent met de kleur kun je de staafmixer er even in zetten 🙂

Tips en tricks

  • Je kunt een deel van de suiker ook vervangen voor vanillesuiker. Dit geeft een nog rijkere smaak.
  • In plaats van water kun je ook een klein beetje vruchtensap gebruiken. Neem dan het liefste rode vruchtensap voor het mooiste eindresultaat.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 76
  • Eiwit: 1,1 gram
  • Koolhydraten: 15,0 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vezels: 2,3 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

    • Lekker, maar héél zoet. De volgende keer gebruik ik de helft van de suiker. Normaal maak ik van rabarber, rabarbermoes, met alleen rabarber, beetje water en wat suiker. Het vleugje kaneel in deze compote is heerlijk, dus dat neem ik zeker mee als ik rabarbermoes maak.

  • Ik was mijn rabarber alleen om vervolgens in blokjes te snijden. Da heb je na het bereiden een hele mooie rode kleur. De aardbeien zorgen voor de zoetheid in dit gerecht.

Laat een reactie achter