‘En welke saus wil u daarbij?’
Koop je een portie kibbeling bij de viskraam, dan is de kans groot dat je deze vraag beantwoord met: ‘ravigottesaus graag!’. Maar deze saus is niet alleen lekker bij gebakken vis, hij doet het ook goed bij een fondue, gourmet of barbecue.
Als je een flesje koopt in de winkel zitten er vaak erg veel calorieën in. Bovendien blijft het regelmatig staan en bederft het. Daarom hebben we een goede ‘do it yourself’ optie voor de populaire ravigottesaus voor je uitgewerkt!
Dit heb je nodig (85 gram)
- 30 gr fritessaus
- 30 gr Griekse yoghurt
- 5 gr bieslook
- 5 gr peterselie
- 1 augurk
- 10 gr kappertjes
- citroensap
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Meng de fritessaus met de Griekse yoghurt.
- Hak de bieslook, peterselie en augurk fijn en meng samen met de kappertjes door het yoghurtmengsel.
- Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Tips en tricks
- Deze saus smaakt geweldig bij ons recept voor zelfgemaakte vissticks.
Voedingswaarde (per 85 gr)
- Kcal: 120
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- Vet: 8 gram
- Vezels: 3 gram
Laat een reactie achter