Amandelen zijn heel goed te verwerken in verschillende recepten, omdat je ze op meerdere manieren kunt gebruiken. Als hele noot, als schaafsel of als stift. Of je hakt ze lekker grof door. De witte amandel is geblancheerd zodat het velletje eraf is. Hierdoor zijn ze wat zachter en vaak makkelijker te verwerken. Maar ook bruine amandelen smaken lekker in je gerecht natuurlijk.
Spruitjestaart met geitenkaas en amandelen
Ben je niet zo’n spruitjesliefhebber? Probeer dan toch eens deze taart. Heerlijk van smaak door de geitenkaas.
Bekijk het recept: spruitjestaart met geitenkaas en amandelen.
Gemengde notenpasta
Ook in de gemengde notenpasta gaan amandelen. Maar varieer gerust!
Bekijk het recept: gemengde notenpasta.
Havermout ontbijttaart
Op een punt van deze taart kun je behoorlijk lang vooruit. Dat komt omdat ‘ie bomvol vezels zit van de havermout en daarnaast ook nog eens heel veel noten bevat.
Bekijk het recept: havermout ontbijttaart.
Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto
In dit recept gaan we aan de slag om pesto te maken. Meestal zie je pesto met pijnboompitten, deze keer maken we pesto met amandelen.
Bekijk het recept: spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto.
Eerlijke energierepen
Deze repen bevatten naast amandelen ook gedroogd fruit, daardoor een lekkere zoete reep.
Bekijk het recept: eerlijke energierepen.
Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout
In deze salade gebruiken we hele amandelen die we fijnhakken. In dit geval kan je prima bruine amandelen gebruiken. Zo krijg je de meeste voedingstoffen van de amandel binnen.
Bekijk het recept: couscous lunchsalade met kip en ras el hanout.
Granola
Ook amandelen passen prima in een portie granola. Bijvoorbeeld in deze winterse granola. Maar je kunt ook zelf aan de slag en variëren met de verschillende granola recepten.
Bekijk de recepten hier: granola.
Knapperige snijbonenschotel
Dit keer geen kaas als topping op een ovenschotel. In dit recept gaan we een krokant korstje maken van broodkruim met amandelen. Erg lekker!
Bekijk het recept: knapperige snijbonenschotel.
Laat een reactie achter