Recept inspiratie

Recepten met ananas

Ananas is een echte tropische vrucht boordevol vitamines en mineralen. Dus naast dat de ananas je gerecht een prachtige kleur geeft, is het ook een goede aanvulling op je portie dagelijkse vitamines.

Tropische fruitcrumble

Een heerlijk dessert zet je op tafel met deze crumble. Lekker zoet en fris! Hij is zelfs zo lekker dat we er wel mee zouden kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Heb jij ‘m al eens geproefd? Ook heel erg lekker met ander fruit. Maar natuurlijk super tropisch met ANANAS!

Bekijk het recept: Tropische fruitcrumble
Tropische fruitcrumble

Ontbijtsmoothie met avocado en ananas

Ananas geeft een smoothie een frisse smaak. In deze smoothie gaat ook avocado, wat zorgt voor een romig geheel.

Bekijk het recept: ontbijtsmoothie met avocado en ananas.
Ontbijtsmoothie met avocado en ananas

Fruitspread van mango en ananas

In je jam, op je cracker of beschuit. Deze spread smaakt altijd zomers. En de kleur doet ’t ‘m helemaal. Je houdt de spread makkelijk 3 à 5 dagen lekker in een schoon potje in de koelkast. Hij is ook nog eens erg makkelijk te maken. Je huisgenoten komen gegarandeerd even snuffelen in jouw (zomerse) keuken.

Bekijk het recept: fruitspread van mango en ananas.
Fruitspread van mango en ananas

Kip kerrie met ananas

Je kent vast wel die pot met kip kerriesaus. Vanaf nu maak je het eenvoudig zelf. Vergeet vooral de ananas niet, dat maakt dit gerecht echt af.

Bekijk het recept: kip kerrie met ananas.

Tropische smoothie met kokos en ananas

Hoe zomers wil je het hebben? Kokosmelk en ananas. Wat ons betreft wordt het een prachtige dag als je start met deze smoothie.

Bekijk het recept: tropische smoothie met kokos en ananas.
Tropische smoothie met kokosmelk

Tropische granola

Ook gedroogde ananas is erg smaakvol. In deze granola geeft ‘ie, samen met de gedroogde banaan, een lekkere bite en een mooie kleur aan je ontbijt.

Bekijk het recept: tropische granola.
Tropische granola

Ananasi

De stukjes verse ananas geven je een tropisch gevoel.

Bekijk het recept: ananasi.
Ananasi

Hawaiispiesen met cajundip

Lekker zomers zijn deze spiesen. En ook heel goed geschikt om op de barbecue klaar te maken.

Bekijk het recept: hawaiispiesen met cajundip.
Hawaiispiesen met cajundip

Zoetzure kip cashew

Ananas combineert erg goed met kip. In dit gerecht geeft het een lekkere zoete smaak wat de perfecte tegenhanger is voor de fris-zure saus.

Bekijk het recept: zoetzure kip cashew.
Zoetzure kip cashew

Oosterse stoof met atjar

Ananas maakt dit stoofgerecht heerlijk zoet en vol van smaak. In combinatie met de atjar tjampoer, een heerlijk gerecht vol van smaak en kleur!

Bekijk het recept: Oosterse stoof met atjar.
Oosterse stoof met atjar


Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X