Recept inspiratie

Recepten met ananas

Ananas is een echte tropische vrucht boordevol vitamines en mineralen. Dus naast dat de ananas je gerecht een prachtige kleur geeft, is het ook een goede aanvulling op je portie dagelijkse vitamines.

Tropische fruitcrumble

Een heerlijk dessert zet je op tafel met deze crumble. Lekker zoet en fris! Hij is zelfs zo lekker dat we er wel mee zouden kunnen ontbijten, lunch en dineren. Heb jij ‘m al eens geproefd! Ook heel erg lekker met ander fruit. Maar natuurlijk super tropisch met ANANAS!

Bekijk het recept: Tropische fruitcrumble
Tropische fruitcrumble

Fruitspread van mango en ananas

In je jam, op je cracker of beschuit. Deze spread smaakt altijd zomers. En de kleur doet ’t ‘m helemaal. Je houdt de spread makkelijk 3 à 5 dagen lekker in een schoon potje in de koelkast. Hij is ook nog eens erg makkelijk te maken. Je huisgenoten komen gegarandeerd even snuffelen in jouw (zomerse) keuken.

Bekijk het recept: fruitspread van mango en ananas.
Fruitspread van mango en ananas

Tropische smoothie met kokosmelk

Hoe zomers wil je het hebben? Kokosmelk en ananas. Wat ons betreft wordt het een prachtige dag als je start met deze smoothie.

Bekijk het recept: tropische smoothie met kokosmelk.
Tropische smoothie met kokosmelk

Tropische granola

Ook gedroogde ananas is erg smaakvol. In deze granola geeft ‘ie, samen met de gedroogde banaan, een lekkere bite en een mooie kleur aan je ontbijt.

Bekijk het recept: tropische granola.
Tropische granola


Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter