Recept inspiratie

Recepten met aubergine

De aubergine is een vruchtgroente van de nachtschadefamilie, net zoals de paprika en de tomaat. Naast de bekende paarse variant bestaan er ook witte, Bordeaux rode en gemengd gekleurde aubergines.

Er wordt gezegd dat de aubergine – Aziatisch van oorsprong – nog niet volledig is ingeburgerd in Europa. De groente heeft zich in ieder geval zodanig in ons bestaan geïntegreerd dat er een emoticon van bestaat. ???

De structuur van deze groente is vrij stevig. Je zult tijdens het koken merken dat olijfolie of boter als een spons wordt opgenomen, gebruik dus niet te veel. Na het bereiden kun je het vruchtvlees bijna ‘vlezig’ noemen van structuur.

Wij hebben nog niet superveel recepten met aubergine, maar de recepten die we hebben zijn echt verrukkelijk. Wellicht dat er meer recepten met deze paarse vriend op bijkomen 🙂

Moussaka

In Griekenland is de aubergine in ieder geval 100 procent ingeburgerd. Moussaka is een (Grieks) gerecht met in de hoofdrol: aubergine. Hoe zou het ook anders in dit auberginelijstje kunnen staan 😉 Onmisbaar op de Griekse menukaart, en dat heeft een reden!

Bekijk het recept: moussaka.

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Een couscoussalade heeft niet heel veel nodig om fantastisch te smaken. In dit geval is de aubergine een van de weinig ingrediënten van deze salade. Een volwaardig smaakvol lunchgerecht 🙂 Of diner? Mag ook hoor!

Bekijk het recept: couscous lunchsalade met kip en ras el hanout.
Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Baba ganoush

Deze spread van aubergine zit barstensvol smaak. Diverse kruiden, knoflook, olie, en de smaak van in de oven gegaarde aubergines. Dat resulteert zich in een weergaloze dip.

Bekijk het recept: baba ganoush.
Baba ghanous

Melanzane alla parmigiana

Een lekkere ovenschotel waarbij je het vlees absoluut niet mist. De aubergine bevat voldoende vezels om je een verzadigd gevoel te geven.

Bekijk het recept: melanzane alla parmigiana.

Plaatpizza met geitenkaas

De dunne plakken aubergine in combinatie met de geroosterde paprika is erg lekker. Maak op smaak met tijm en honing en klaar is deze smaakvolle pizza.

Bekijk het recept: plaatpizza met geitenkaas.
Plaatpizza met geitenkaas

Gevulde aubergines met vega gehakt en olijven

Aubergines zijn heel goed te vullen. En in dit recept gebruiken we de buitenkant om het bootje van te maken en het zachte vruchtvlees gaat door de vulling van de aubergine.

Bekijk het recept: gevulde aubergines met vega gehakt en olijven.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X