Recept inspiratie

Recepten met avocado

Avocado is heel gezond. Dit komt onder andere doordat er veel enkelvoudig onverzadigde vetten in zitten. En die zijn goed voor je cholesterol. Verder bevat een avocado ook veel vezels en vitamines en vrijwel geen suiker.

Wat dat betreft is een avocado de perfecte vrucht. Maar let wel op, één avocado bevat ruim 300 Kcal. Elke dag even een avocado’tje weglepelen omdat het zo gezond is tikt dus flink aan. En te veel gezond is ook te veel 😉

De smeuïge en romige structuur maakt dat deze vrucht in diverse gerechten heel goed past.

Sushibowl

Sushiliefhebbers opgelet! Met dit recept hoef je niet te rollen en te knutselen, maar slechts alles in een kom te doen. En in dit recept werken we met sushirijst 🙂

Bekijk het recept: sushibowl.
Sushibowl

Huevos rancheros

Officieel wordt huevos rancheros als ontbijt geserveerd in Mexico, dat vonden wij een beetje heftig. Als lunch – of diner? – vinden wij hem beter geschikt, maar kies vooral waar jij zin in hebt 🙂

Bekijk het recept: huevos rancheros.
Huevos rancheros

Guacamole

Het recept der avocado’s. Guacamole! En heerlijk romige spread van avocado, op smaak gebracht met overige ingrediënten. Guacamole is een lekkere dip en spread, maar gaat ook heel goed samen met andere recepten.

Bekijk het recept: guacamole.
Guacamole

Avocadotoast met ei en cherrytomaat

In dit recept prak je avocado fijn voor het optimale smeuïgheid. De cherrytomaat is een heerlijke tegenhanger op deze toast.

Bekijk het recept: avocadotoast met ei en cherrytomaat.
Avocadotoast met ei en cherrytomaat

Nacho lunchsalade

Een heerlijke lunch met chippies! Deze nachosalade bevat uiteraard avocado, maar ook bonen. Je zet een mooi en smakelijk gerecht op tafel.

Bekijk het recept: nacho lunchsalade.
Nacho lunchsalade

Voorjaarsspread met tuinerwtjes

Deze voorjaarsspread smaakt eigenlijk ook precies naar voorjaar! Als je daar dan een smaak aan zou kunnen geven. Lekker fris, romig en dat felle kleurtje past ook perfect bij het seizoen.

Bekijk het recept: voorjaarsspread met tuinerwtjes.
Voorjaarsspread met tuinerwtjes

Groene ontbijtsmoothie met avocado

Avocado’s gaan perfect in smoothies. Voeg je gelijk gezonde vetten toe die je gemakkelijk wegdrinkt. En een vloeibaar ontbijt waar je lekker op vooruit kunt is ook altijd fijn!

Bekijk het recept: groene ontbijtsmoothie met avocado.

Oostere Poké bowl met zalm

Zo’n Poké bowl heeft wel wat weg van sushi. Echter komt Poké oorspronkelijk uit Hawaï, dus niet á la sushi van de Japanners 🙂 Het is ook nog eens veel sneller klaar dan sushi, je hoeft – net als bij de sushibowl – lekker niet te rollen en knutselen.

Bekijk het recept: Oostere Poké bowl met zalm.
Oosterse Poké bowl met zalm

Burritos met gegrilde kip en guacamole

Burrito’s met kip en quacamole is altijd een goed idee, toch? Sowieso past avocado eigenlijk altijd goed op een wrap. Knapperige paprika, romige quacamole en lekker gegrilde kip. En dat in een burrito!

Bekijk het recept: burritos met gegrilde kip en guacamole.

Gevulde eitjes met avocado

Een gevuld eitje is van zichzelf al lekker smeuïg, maar wat als we je vertellen dat je ‘m nog net wat smeuïger kunt maken? Ook dit gevulde eitje is een fantastisch lekkere variant op de klassieke versie. Psst, we hebben er nog meer!

Bekijk het recept: gevulde eitjes met avocado.
Gevulde eitjes met avocado

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter