Recept inspiratie

Recepten met boerenkool

recepten met boerenkool

Boerenkool is zo’n typische wintergroente waarvan men zegt dat het het lekkerste is als de vorst erover heen is geweest. Boerenkool is ook een echte superfood; boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Kortom, hoog tijd om weer eens boerenkool op tafel te zetten!

Klassieke stamppot boerenkool met rookworst

We trappen af met met deze klassieke stamppot. Wie lust dit niet? Lekker met rookworst en een lik mosterd.

Bekijk het recept: klassieke stamppot boerenkool met rookworst.
Klassieke stamppot boerenkool met rookworst

Boerenkoolquiche met rookworst

Ook deze quiche is heerlijk met boerenkool, afgetopt met dunne plakjes rookworst zo de oven in. En het voordeel is dat je deze quiche al van te voren kunt klaarzetten. Hoef je ‘m alleen nog maar de oven in de schuiven en een half uur later schuif je zo aan tafel.

Bekijk het recept: boerenkoolquiche met rookworst.
Boerenkoolquiche met rookworst

Boerenkoolwok met aardappel en kip

Toe aan een verrassend recept met boerenkool? Dan is deze wok met boerenkool, kip en aardappel het juiste recept. Want ook boerenkool uit de wok smaakt heerlijk!

Bekijk het recept: boerenkoolwok met aardappel en kip.

Pittige boerenkool ovenschotel

Dat boerenkool ook in de oven lekker smaak dat wisten we al. Maar nu krijgt de boerenkool een twist door de sambal en nasi-bamikruiden.

Bekijk het recept: pittige boerenkool ovenschotel.
Pittige boerenkool ovenschotel

Boerenkool met shoarmavlees

Shoarmavlees met boerenkool is een verrassend lekkere combinatie.

Bekijk het recept: boerenkool met shoarmavlees.
Boerenkool met shoarmavlees

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X