Recept inspiratie

Recepten met broccoli

Bij Project Gezond hebben we de broccoli hoog in het vaandel staan. Broccoli is namelijk gezond, smaakvol en zeer veelzijdig. Van soep tot een curry of hartige taart. De broccoli kan altijd in de hoofdrol! Je pakt er een flinke shot vitamines en mineralen mee, namelijk: B2, B5, B6, B9, C en K. En antioxidanten? Ja hoor, die doen we er ook bij!

Voordat je de lichtgroene steeltjes en dikke stronk aan je konijn voert: je kunt echt alles van de broccoli eten. Maar het is natuurlijk wel lief als je je broccoli deelt met je (knaag)huisdier.

Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Een heerlijke hartige taart. Goedgevuld met groente, waaronder natuurlijk broccoli! Een feest om aan te snijden!

bekijk het recept: hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat.
Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Kip Siam

De roosjes broccoli passen heel goed in deze makkelijke en snelle kip Siam. Kook ‘m kort. Dat zorgt voor een lekkere bite. Daar doen we het voor!

Bekijk het recept: kip Siam.
Kip Siam

Pasta Alfredo met kip en broccoli

Dit ruim honderd jaar oude recept hebben we nog wat meer voor je aangekleed zodat het een complete PG-maaltijd is. En broccoli in combinatie met pasta is altijd een goed idee. Top het geheel af met een lekkere Parmezaanse kaas en het genieten kan beginnen.

Bekijk het recept: pasta Alfredo met kip en broccoli.

Italiaanse broccolistamppot

Wat dacht je van een stamppot van broccoli? Deze frisse en verrassende combinatie komt vast en zeker op je lijst met favorieten!

Bekijk het recept: Italiaanse broccolistamppot.
Italiaanse broccolistamppot

Tagliatelle met kokosmelk en gerookte zalm

Frisromige tagliatelle met kokosmelk, broccoli en gerookte zalm. Zeg de voorgaande zin eens hardop, dat klínkt toch al verrukkelijk? Dit recept maak je super snel en de smaakbeleving zal aangenaam zijn 😉

Bekijk het recept: tagliatelle met kokosmelk en gerookte zalm.

Broccolischotel met gehakt en aardappelpuree

Een schotel met – natuurlijk – broccoli, maar de smeuïge aardappelpuree en kaas waarmee je ‘m aftopt mogen hier ook wel even ‘shinen’. Daarmee is deze schotel helemaal compleet!

Bekijk het recept: broccolischotel met gehakt en aardappelpuree.

Welk recept staat bovenaan jouw verlanglijstje?

2 reacties

Laat een reactie achter