Cheddar is een pittige kaas die oorspronkelijke uit Cheddar, een dorpje in het Engelse Somerset, komt. De kaas is erg goed te verwerken in warme gerechten doordat het goed smelt. Door de oranje kleur komt door de natuurlijke kleurstof orleaan en geeft een mooie kleur aan je maaltijd.
Mac and cheese
Wat is mac and cheese zonder een pittige kaas? Naast de gruyère kaas mag de cheddar zeker niet ontbreken voor een bord vol comfortfood.
Bekijk het recept: mac and cheese.
Hartige cruffins
Een heerlijk knapperige en smaakvol ontbijtje zet je op tafel met dit recept. In combinatie met de ontbijtspek een ware smaakexplosie.
Bekijk het recept: hartige cruffins.
Tonijnwraps met cheddar
Deze wraps zijn goed gevuld met tonijn, maïs, paprika en afgetopt met cheddar. Heb je nog andere groente liggen in de koelkast, voeg deze dan gerust toe. Ook lekker met een schaaltje rauwkost ernaast.
Bekijk het recept: tonijnwraps met cheddar.
Mexicaanse kaasdip
Een lekkere dip maak je natuurlijk ook met cheddar.
Bekijk het recept: Mexicaanse kaasdip.
Amerikaans broodje hamburger
Een plak kaas die lekker over de hamburger smelt mag natuurlijk niet ontbreken. Dat is pas echt genieten!
Bekijk het recept: Amerikaans broodje hamburger.
Vegetarische taco’s met chipotle peper
De cheddar kaas geeft deze taco’s nog meer smaak. Heerlijk in combinatie met de pittige chipotle peper.
Bekijk het recept: vegetarische taco’s met chipotle peper.
Gehaktballetjes met cheddar en jalapeño
Kan jij wel wat pit aan? Dan vallen deze lekkere gehaktballetjes zeker in de smaak bij de borrel. En maak er gerust wat extra, je vriest ze gemakkelijk in.
Bekijk het recept: gehaktballetjes met cheddar en jalapeño.