Recept inspiratie

Recepten met filodeeg

Filodeeg is net weer even wat anders dan het bekende bladerdeeg. Wat is dan het verschil tussen die twee? Bladerdeeg wordt gemaakt van water, bloem, boter en bestaat uit heel veel laagjes. Filodeeg wordt gemaakt van bloem, water, olie en is superdun! Het is daarnaast minder vet, rijst niet tijdens het bakken maar krokant wordt het zeker!

De volgende recepten vonden wij heel geschikt voor filodeeg.

Groenteloempia’s met ei

Te beginnen met loempia’s! Altijd lekker, toch? Deze groenteloempia’s zijn een stuk minder vet dan die van de loempiaboer. Deze loempia’s bereid je namelijk in de oven. En knapperig worden ze zeker!

Bekijk het recept: groenteloempia’s met ei.
Groenteloempia's met ei

Loempiataart

Hé nog meer loempiamateriaal. Loempia’s rollen is leuk en lekker, maar zo’n hele taart in elkaar bouwen is echt prachtig. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Dit is tevens een van onze populairste recepten 🙂

Bekijk het recept: loempiataart.

Spanakopita

De spanakopita smaakt net zo fancy als z’n naam. Spanakopita is een Griekse spinazietaart met spinazie en feta. En wij verpakken ‘m in filodeeg, dat werkt perfect!

Bekijk het recept: spanakopita.

2 reacties

Laat een reactie achter