Recepten met frambozen

recepten met frambozen

Eigenlijk is een framboos ook een soort ‘powerfood’. Deze roodroze vruchtjes zijn echt vele malen gezonder dan je denkt! Ze zitten barstensvol stoffen die goed zijn voor onze gezondheid. Vitamines en antioxidanten bijvoorbeeld, maar ze zijn ook rijk aan kalium en vezels.

Al met al: een powertussendoortje. Daarnaast ook nog eens superlekker van smaak en heerlijk te gebruiken in de keuken, om diverse maaltijden mee aan te kleden.

Kennen jullie framboos-framblij al? Wij worden hier elke keer zo vrolijk van. Als je ‘m te flauw vindt scroll je maar gauw verder naar de recepten 😉

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Deze salade is een gevalletje weergaloos. Kijk alleen al die kleuren! Roze frambozen met felgroene sla, en dan de witte brie en fusilli. Een vrolijk gezicht, maar zeker ook vrolijk van smaak. Zeker als je een liefhebber bent van brie, maar voel je vrij om te variëren met de kaas.

Bekijk het recept: maaltijdsalade met brie en frambozen.
Maaltijdsalade met brie en frambozen

Citroen cheesecake met frisse frambozensaus

Oh dit is ook al zo’n topper! Een overheerlijke cheesecake, die fris en tevens zoet smaakt, maar zeker niet té zoet. We hebben de calorieën in deze cheesecake nog enigszins weten te beperken! En dan die frambozensaus…

Bekijk het recept: citroen cheesecake met frisse frambozensaus.
Citroen cheesecake met frisse frambozensaus

Havermoutmuffins met frambozen

Verzadigend en lekker fruitig van smaak. Deze muffin heeft het allemaal! Mede door de havermout kun je er lekker een tijdje op vooruit. We vinden dat de framboos ook in deze muffin prima z’n werk doet.

Bekijk het recept: havermoutmuffins met frambozen.

Smoothiebowl

Een echte traktatie zet je op tafel met dit ontbijt. Naast dat het er feestelijk uitziet is dit ontbijt een bron van goede voedingsstoffen. Eiwitten, noten en fruit. Kortom een voedzaam en gezonde start van je dag.

Bekijk het recept: smoothiebowl.

Bericht delen?