Hüttenkäse is een zachte kwarkachtige kaassoort. Je vindt het in de supermarkt ook wel als cottage cheese. Hüttenkäse wordt gemaakt van wrongel die wel uitgelekt is, maar niet geperst. Hierdoor blijft er melkwei achter, dat de korrelige structuur geeft. Hüttenkäse bevat veel eiwitten en is daardoor erg voedzaam. Je kunt Hüttenkäse zo op brood eten met wat peper, zout en rauwkost, maar ook in recepten is het goed te verwerken.
Uitsmijter met rosbief en Hüttenkäse
We zeiden al dat Hüttenkäse lekker is op brood. Met een uitsmijter erbij wordt het nog lekkerder.
Bekijk het recept: uitsmijter met rosbief en Hüttenkäse.
Groene shakshuka
In deze groene shakshuka mag de frisse Hüttenkäse niet ontbreken.
Bekijk het recept: groene shakshuka.
Andijviestamppot met zoete aardappel, gehaktballetjes en Hüttenkäse
Deze stamppot krijgt extra veel smaak door de zoete aardappel in combinatie met de frisse Hüttenkäse.
Bekijk het recept: andijviestamppot met zoete aardappel, gehaktballetjes en Hüttenkäse.
Tortilla muffins
Deze muffins top je af met Hüttenkäse. Dit smelt lekker weg op je muffin en geeft een heerlijke smaak.
Bekijk het recept: tortilla muffins.
Fruitige pastasalade met Hüttenkäse
Deze frisse salade is lekker voedzaam door al het fruit en de Hüttenkäse.
Bekijk het recept: fruitige pastasalade met Hüttenkäse.