Recepten met kokosmelk

In de Oosterse keuken maakt men graag gerechten waaraan kokosmelk wordt toegevoegd. Niet zo gek, kokosmelk geeft je gerecht een heerlijke smeuïgheid. Voeg het toe aan je currypasta en je hebt meteen een heerlijke saus. En je kunt er ook heel goed een soep mee maken, of ijsjes…

Kortom, je kunt kokosmelk op veel manieren toepassen. Zo verveelt het nooit en kun jij mooi het blikje leegmaken.

Snelle Indiase curry

Deze curry staat met een halfuurtje op tafel. Een heerlijk voedzame maaltijd voor na een lange dag.

Bekijk het recept: snelle Indiase curry.
Snelle Indiase curry

Tagliatelle met kokosmelk en gerookte zalm

Een heerlijk pasta gerecht met broccoli en zalm. Wat een prachtige kleurencombinatie is dat toch. Daar word je meteen vrolijk van.

Bekijk het recept: tagliatelle met kokosmelk en gerookte zalm.

Oosterse maaltijdsoep met kip en rijst

In deze soep gaan we aan de slag met currypasta. En zeg je currypasta, dan mag de kokosmelk niet ontbreken.

Bekijk het recept: Oosterse maaltijdsoep met kip en rijst.

Kip rendang

Deze snelle variant van rendang maak je met kip en natuurlijk gaat daar kokosmelk in. Samen met de kruiden, het citroengras en de pepers krijgt deze rendang een heerlijk geurende saus.

Bekijk het recept: kip rendang.

Kip kerrie met ananas

De romige kerriesaus maak je zelf door kokosmelk toe te voegen. Dit geeft je gerecht echt een upgrade.

Bekijk het recept: kip kerrie met ananas.

Zoete aardappelquiche met curry

In een goede curry mag de kokosmelk niet ontbreken, zo ook niet in de heerlijke quiche met zoete aardappel en gele curry.

Bekijk het recept: zoete aardappelquiche met curry.
Zoete aardappelquiche met curry

Oosterse maaltijdsoep met kip

In een Oosterse soep mag de kokosmelk natuurlijk miet ontbreken.

Bekijk het recept: Oosterse maaltijdsoep met kip.

Thaise curry met zoete aardappel, bloemkool en abrikoos

Deze vegetarische curry zit barstensvol groenten en is daardoor erg voedzaam. De pittige toon van deze maaltijd wordt verzacht door de zoete smaak van abrikoos die je toevoegt aan dit curry gerecht.

Bekijk het recept: Thaise curry met zoete aardappel, bloemkool en abrikoos.
Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en sugar snaps

Pittige kerriesoep

Dit pittige soepje ga je vast en zeker nog eens maken. Heerlijk romig en boordevol smaak.

Bekijk het recept: pittige kerriesoep.
Pittige kerriesoep

Tikka masala met linzen

Je kent vast wel tikka masala. In dit gerecht gebruiken we geen kip maar linzen. Deze peulvruchten zijn erg gezond en bevatten veel eiwitten. Daarom een goede keus om regelmatig op tafel te zetten.

Bekijk het recept: tikka masala met linzen.

Indonesische sajoer boontjes

Zeg eens eerlijk? Koop jij deze boemboe wel eens in een pakje? Vanaf nu niet meer, de zelfgemaakte sajoer boontjes zijn zo lekker. Daar lik je je vingers bij af.

Bekijk het recept: Indonesische sajoer boontjes.

Gele curry met rijst en garnalen

Gele curry geeft een kerrie-achtige smaak aan je gerecht. Erg lekker in combinatie met garnalen.

Bekijk het recept: gele curry met rijst en garnalen.

Groene curry met zoete aardappel en kip

Zoete aardappel in een curry is erg lekker. Daarnaast eet zoete aardappel gemakkelijk weg en heb je daarmee snel een goede portie groente binnen voor de dag. Door de curry smaakt zoete aardappel echt totaal anders. Zeker het proberen waard dus als je er nog niet zo’n fan van bent.

Bekijk het recept: groene curry met zoete aardappel en kip.

Home made satésaus

Ook deze satésaus maak je vol en romig van smaak met kokosmelk. En wist je dat satésaus maken echt heel eenvoudig is? Heb jij ‘m al eens gemaakt?

Bekijk het recept: home made satésaus.

Gele curry met beef

Kokosmelk maakt je curry af. Het geeft een zachte romige smaak aan het gerecht.

Bekijk het recept: gele curry met beef.
Gele curry met beef

Tom Kha Kai

Dit heerlijke kippensoepje kun je in Azië op elke hoek van straat kopen. Nu was je misschien niet van plan om zo ver af te reizen voor een kom soep. Gelukkig hoef jij alleen maar naar de supermarkt te fietsen om de ingrediënten te halen. Na 20 minuten geniet jij dan van dit heerlijke gerecht.

Bekijk het recept: tom Kha Kai.
Tom Kha Kai

Groene curry met witvis

Dit recept is bij velen een favoriet. En wij begrijpen het wel. Dit curry gerecht is namelijk ons ‘instapmodel’. Niet te pittig, lekker veel groente en afgetopt met witvis.

Bekijk het recept: groene curry met witvis.
Groene curry met witvis

Gele curry met sugar snaps en kikkererwten

In dit gerecht gebruiken we kikkererwten in plaats van vlees. Zo lekker voedzaam en smaakvol dat je het vlees niet mist.

Bekijk het recept: gele curry met sugar snaps en kikkererwten.
Gele curry met sugarsnaps en kikkererwten

Waterijsje met mango en kokosmelk

En ook ijsjes maak je heerlijk romig en smaakvol met een klein beetje kokosmelk.

Bekijk het recept hier: waterijsje met mango en kokosmelk.
Fruitige waterijsjes

Tot slot kan je kokosmelk ook gebruiken in plaats van kokosdrink in bijvoorbeeld deze smoothie. Gebruik dan wel wat minder en leng de kokosmelk aan met water tot de gewenste hoeveelheid.

Bericht delen?