Recept inspiratie

9x genieten met mango

Taco’s met garnalen en mangosalsa

De tacovulling van garnalen in combinatie met frisse mangosalsa en de overige ingrediënten zorgen voor een ware smaakexplosie. Hartig, zoetig, een zuurtje en wat pit, het komt allemaal voorbij. Ze staan ook nog eens super snel op tafel. Geen fan van garnalen? Gebruik zalmblokjes in plaats van garnalen.

Bekijk het recept: taco’s met garnalen en mangosalsa.

Groene ontbijtsmoothie met avocado

Sommige mensen deinzen terug bij het zien van de ingrediënten voor deze smoothie. Ze zijn ‘bang’ dat ‘ie te groen (lees: teveel naar spinazie) smaakt. De mango en de sinaasappelsap trekken deze smoothie echter helemaal de andere kant op. De spinazie is er slechts voor de kleur en de vitamientjes. De avocado verpakt alles in een romig jasje. Ga jij ‘m proberen?

Bekijk het recept: groene ontbijtsmoothie met avocado.

Waterijsje met mango en kokosmelk

Leuk om te maken, leuk om uit te delen. Prettig als opfrissertje, geweldig om de smaak te ervaren. En dat voor nog geen 35 calorieën per stuk. Leg maar snel een voorraad aan.

Bekijk het recept: waterijsje met mango en kokosmelk.
Fruitige waterijsjes

Tropische fruitcrumble

Heel even was het de vraag of dit lijstje met mango een vervolg zou krijgen. We stonden namelijk al in de keuken. Deze crumble is echt hemels! En de ingrediënten voor de crumble heeft iedereen meestal wel in huis. Voor het fruit moet je misschien net een beetje geluk hebben. Maar…. geheimpje: deze crumble doet het ook goed met andere fruitcombinaties! Vandaag staat de mango centraal, dus wij adviseren je om die niet te laten ontbreken. Goed, wij zijn even weg…

Bekijk het recept: tropische fruitcrumble.
Tropische fruitcrumble

Fruitspread van mango en ananas

Fris op je cracker, fruitig op je boterham. Of andersom! Feit is in elk geval dat je met dit recept weer lekker kunt variëren en genieten! Proef de lente, eet de zomer. Ga ervoor!

Bekijk het recept: fruitspread van mango en ananas.
Fruitspread van mango en ananas

Tropische smoothie met kokosmelk 

Mango doet het eigenlijk altijd goed in een smoothie. Limoensap zorgt daarbij voor net dat beetje extra karakter. Deze smoothie is bij uitstek geschikt om je even een paar minuutjes op een tropisch eiland te wanen. Wat houdt je nu nog tegen?

Bekijk het recept: tropische smoothie met kokosmelk.
Tropische smoothie met kokosmelk

Mango ijs

Yoghurt en mangostukjes mengen? Dat smaakt al erg goed. Maar met een beetje limoensap en een paar blaadjes munt verandert dit ijs van ‘smaakt goed’ in ‘oh yeah!’

Bekijk het recept: mango ijs.

Havermoutpannenkoekjes met mango

Een voedzaam ontbijt dat je ’s avonds al voor kunt bereiden en aftopt met MANGO. Need we say more?

Bekijk het recept: havermoutpannenkoekjes met mango.
Havermoutpannenkoekjes met mango

Ontbijtsmoothie met spinazie en mango

Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij de smoothie hierboven: wees niet bang ;-). We zijn wel heel benieuwd welke er bij jou als favoriet uit de bus komt.

Bekijk het recept: ontbijtsmoothie met spinazie en mango.
Ontbijtsmoothie met spinazie en mango


Over de schrijver

Dorien

Lacht als eerste en bovendien veel te hard om haar eigen grappen. Bakt pannenkoeken van poffertjesbeslag. Ze gaat het liefst elke dag bootcampen, hardlopen én mountainbiken. Is bovendien verzot op smoothies en soepen en heeft daardoor een innige band met haar blender.

Laat een reactie achter