Mozzarella is verse kaas dat wordt gemaakt van waterbuffel- of koemelk. Het is oorspronkelijk Italiaans. Helemaal niet gek dus dat we mozzarella in veel gerechten uit dit land tegenkomen.
Als je in een mozzarellabol drukt, krijg je de indruk dat het best een luchtig kaasje is. Op zich is dat het ook wel, maar hij is machtig zat hoor! Desalniettemin: een perfecte kaas om mee te werken in de keuken, de smaak is niet dominant aanwezig, maar het kan je recept wel nét dat ene toevoegen wat het miste.
Omdat tijdens het maken van mozzarella de melk enorm wordt verhit, kun je over het algemeen als je zwanger bent mozzarella eten 🙂 Check voor alle zekerheid de verpakking, in een zeldzaam geval wordt er toch rauwe melk gebruikt.
Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella
Dit is een van onze best bekeken – maar ook meest door jullie gefotografeerde – recepten. Het kwam ook weleens voor dat de foto te laat kwam.. dan was het bord ‘ineens’ al leeg.
Bekijk hier het recept: Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella.
Plukbrood met pesto en mozzarella
Mozzarella en pesto! Ook een knaller van een duo. Het liefst nog wat tomaat-achtige tonen erbij en brood. Dan kom je toch echt uit op dit heerlijke plukbrood.
Bekijk hier het recept: plukbrood met pesto en mozzarella.
Pittige pasta pesto salade met gerookte kip
Pastasalade met kip, mozzarella en pesto is altijd een goed idee. Wat maakt deze pasta dan pittig? Dat is de bepaalde pesto variant die we voor dit gerecht hebben gekozen. Wedden dat dit een favorietje van je wordt?
Bekijk hier het recept: pittige pasta pesto salade met gerookte kip.
Kipfilet uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto
Kipfilet met pesto én tomaat én mozzarella uit de oven is een ware traktatie.
Bekijk hier het recept: kipfilet uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto.
Frittata met serranoham en mozzarella
Heb jij al weleens frittata gemaakt? Het lijkt eigenlijk heel sterk op een boerenomelet, maar toch is ‘ie anders. Het zit hem in de combinatie van producten. Dat gaan we verder ook niet eens uitleggen, dat moet je eigenlijk gewoon zelf proeven 🙂
Bekijk hier het recept: frittata met serranoham en mozzarella.
Vegetarische lasagne met kaassaus
Deze lasagne op z’n vegetarisch zit lekker vol met groente, en doet echt niet onder aan het klassieke recept met gehakt.
Bekijk hier het recept: vegetarische lasagne met kaassaus.
Snelle pizzawrap
In twee heerlijke smaken. Maar kijk ook vooral wat je nog hebt liggen. In ieder geval: de mozzarella is wel een essentieel onderdeel.
En… het woordje ‘snelle’ voor de pizzawrap staat er echt met goede reden 😉
Bekijk hier het recept: snelle pizzawrap.
Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie
Oef, deze pakketjes zijn een ware traktatie! Mozzarella met spinazie is ook altijd een heel goed plan. En dat samen met kabeljauw en bladerdeeg… genieten!
Bekijk hier het recept: bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie.
Italiaanse tosti
Met het maken van tosti’s kun je echt alle kanten op! Het is ook altijd lekker snel klaar. Even de ingrediënten snijden, tussen de sneetjes brood leggen en hop, onder de grill of tussen het tosti-ijzer.
Bekijk hier recept: Italiaanse tosti.
Zelfgemaakte pizza
Pizza en mozzerella. Moeten we nog meer zeggen? Nah.
Heerlijk! Helemaal als je ook de bodem helemaal zelf maakt en ja: dat kan jij!
Bekijk hier het recept: zelfgemaakte pizza.
Caprese wraprolletjes
Wist je dat je van mozzarella ook wraps kunt maken? In dir recept leggen we precies uit hoe je dit doet.
Bekijk het recept: caprese wraprolletjes.
Laat een reactie achter