Olijven zo van de boom af in je mond stoppen raden we je niet aan. De olijf is dan nog erg bitter. Olijven die je koopt zijn gepekeld met zout water, hierdoor verdwijnt de bittere smaak en krijgt de olijf een zoute smaak. Vervolgens worden olijven dan verder op smaak gemaakt met bijvoorbeeld knoflook.
De groene olijf is de nog niet rijpe olijf, de paarse olijf heeft ongeveer 3 maanden langer gerijpt. En de zwarte olijf? Die is gekleurd met kleurstof om de mooie zwarte kleur te krijgen. Welke je ook kiest, de olijf is van zichzelf erg gezond. Olijven zijn namelijk rijk aan Omega-9 verzuren, en dat is weer goed voor hart- en bloedvaten.
Olijventapenade met knoflook en kappertjes
Deze heerlijke tapenade maak je makkelijk zelf. Lekker op een stokbroodje of cracker.
Bekijk het recept: olijventapenade met knoflook en kappertjes.
Salade niçoise
Deze salade bevat onder andere olijven, sperziebonen en tonijn. Wij hebben de tonijn in dit recept gegrild en vervolgens in plakken gesneden, dat geeft een leuke twist aan deze klassieker.
Bekijk het recept: salade niçoise.
Gevulde eitjes met olijven en kappertjes
Gevulde eitjes zijn sowieso al een traktatie wat ons betreft. Deze met olijven en kappertjes geven een extra feestelijk tintje.
Bekijk het recept: gevulde eitjes met olijven en kappertjes.
Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek
Dit brood brengt je meteen in zomerse sferen. Een heerlijk vullend broodje waar wat ons betreft niks meer op hoeft.
Bekijk het recept: Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek.
Parelcouscoussalade met feta en olijven
In dit heerlijke gerecht combineren we feta met olijven. Altijd een goede combinatie.
Bekijk het recept: parelcouscoussalade met feta en olijven.
Pizzawrap met ansjovis
Door de combinatie van ansjovis en olijven is dit een heerlijke pizzawrap geworden. Verdeel de ingrediënten wel goed over de wrap, anders heb je meteen wel heel veel zoute smaken te pakken.
Bekijk het recept: pizzawrap met ansjovis.
Gevulde eitjes met tonijn
Ook met tonijn gaan olijven heel goed samen. Vandaar dit lekkere recept van gevulde eitjes.
Bekijk het recept: gevulde eitjes met tonijn.
Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven
Een heerlijke frisse salade voor op een warme dag. Maak ‘m gerust van te voren klaar.
Bekijk het recept: Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven.
Tapenade van zongedroogde tomaten
Je kent ze wel, die bakjes in de supermarkt met tapenade. Maar wist je dat je deze tapenade in 10 minuten zelf hebt gemaakt?
Bekijk het recept: tapenade van zongedroogde tomaten.
Olijvensnack
Deze heerlijke olijvenballetjes zijn een hele goede vervanger voor de bitterbal. Zonder twijfel scoor je punten voor originaliteit.
Bekijk het recept: olijvensnack.
Gevulde aubergines met vega gehakt en olijven
De combinatie van de zachte smaak van de aubergine in combinatie met de zoute smaak van de olijven is heerlijk.
Bekijk het recept: gevulde aubergines met vega gehakt en olijven.