Recept inspiratie

Recepten met orzo

recepten met orzo

Orzo is een pastasoort die veel gebruikt wordt in Griekenland en Italië. Door de vorm lijkt het op een grote rijstkorrel, maar het wordt gemaakt van durumtarwe. Durumtarwe is een harde tarwe soort die veel gluten bevat. Het is daarom een uitstekende tarwesoort om pasta van te maken. In Griekenland en Italië wordt deze pastasoort ook veel gegeten in plaats van rijst.

Orzo met rode pesto en gerookte zalm

Dit gerecht heb je met een half uurtje op tafel staan en dan heb je zelfs je eigen rode pesto gemaakt. De pittige rode pesto is heerlijk in combinatie met de gerookte zalm.

Bekijk het recept: orzo met rode pesto en gerookte zalm.

Risotto van orzo met rucolapesto

Ook deze rucolapesto maak je eenvoudig zelf. En omdat we in deze risotto orzo gebruiken in plaats van risottorijst staat het ook nog eens een stuk sneller op tafel.

Bekijk het recept: risotto van orzo met rucolapesto.
Risotto van orzo met rucolapesto

Youvetsi

In dit heerlijke Griekse stoofpannetje mag de orzo niet ontbreken. Je maakt je stoofschotel echt helemaal af met zelfgemaakte Griekse kruiden.

Bekijk het recept: youvetsi.
Youvetsi

Orzotto met rode biet

Rode bietjes zijn heerlijk om te verwerken in je stamppot, smoothie of salade. Maar ook deze orzotto maak je er mee. Een prachtig kleurrijk bordje zet je op tafel.

Bekijk het recept: orzotto met rode biet.
Orzotto met rode biet

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X