Elke week een keer peulvruchten op je menu zetten heeft veel gezondheidsvoordelen. Peultjes bevatten veel eiwitten en kunnen daardoor prima als vleesvervanger worden ingezet. Daarnaast zijn het echte vezelbommetjes en zitten ze vol met langzame koolhydraten waardoor ze een lange verzadiging geven. En dan bevatten ze ook nog eens heel veel vitamines. De hoogste tijd dus om ze op tafel te zetten.
Rijstschotel met gehakt, wortel en taugé
In deze rijstschotel geven de peultjes samen met de wortel en taugé een mooie kleur op je bord.
Bekijk het recept: rijstschotel met gehakt, wortel en taugé.
Snelle Indiase curry
Peultjes in een currygerecht doen het altijd goed. De frisse, knapperige smaak past goed bij een wat pittiger recept.
Bekijk het recept: snelle Indiase curry.
Kip met rijst en zwarte bonensaus
Heerlijk in combinatie met een zwarte bonensaus. En deze woksaus maak je eenvoudig zelf.
Bekijk het recept: kip met rijst en zwarte bonensaus.
Stroganoff
Ook deze stroganoff is echt af met een handvol peultjes erdoorheen.
Bekijk het recept: stroganoff.
Noedelsoep met kip en verse groenten
Deze noedelsoep is goed vullend en daardoor ideaal geschikt als maaltijdsoep. De peultjes zorgen voor de verzadiging en de kleur aan dit heerlijke gerecht.
Bekijk het recept: noedelsoep met kip en verse groenten.
Ovenfrittata met groene asperges en feta
Heb jij al eens een frittata gemaakt? Eigenlijk is het een dikke omelet met aardappels en groente. Deze frittata gaat in de oven, dus makkelijker kan niet.
Bekijk het recept: ovenfrittata met groene asperges en feta.
Mihoen met runderreepjes en peultjes
Dit Oosterse gerecht smaakt heerlijk in combinatie met de omeletrolletjes en de verse groente.
Bekijk het recept: mihoen met runderreepjes en peultjes.
Laat een reactie achter