Recept inspiratie

Recepten met pompoen

Voor sommigen is de pompoen alleen met Halloween in beeld, daar staat deze grote oranje groente nu eenmaal symbool voor. Met pompoen kun je veel lekkers maken! Deze typische herfstgroente verwerken wij onder andere in een ovenplaat, een risotto en we maken er een lekker soepje van.

Het seizoen van de pompoen gaat halverwege september/begin oktober van start. De pompoenen moeten in ieder geval geoogst worden vóór de eerste nachtvorst.

Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Een verzameling van mooie ingrediënten op één ovenplaat. Superhandig, want dat scheelt weer afwas! De verschillende smaken van deze mooie producten komen perfect samen in dit gerecht.

Bekijk het recept: ovenplaat met pompoen en runderchipolata.
Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Pikante pompoensoep

Een pompoensoep kon natuurlijk niet ontbreken in de categorie in onze pompoenfavorieten. En dan natuurlijk niet zomaar een soepje, dit is een écht lekkere pompoensoep die je zo pikant maakt als dat je zelf wil.

Bekijk het recept: pikante pompoensoep.

Pompoenrisotto

Pompoen is tevens een fijn product om te verwerken in een risotto. En dan wel mét geitenkaas en noten. Echt genieten van een herfstrisotto die je waarschijnlijk na één keer proeven wel vaker gaat maken 🙂

Bekijk het recept: pompoenrisotto.

Pompoenstoof met kip en couscous

Door deze stoof te maken ruikt je huis in één klap alsof je op een kruidenmarkt in Marokko loopt. Door het gebruik van ras el hanout geef je het gerecht meteen deze typische geur mee. En het fijne van deze pompoenstoof is dat ‘ie met 30 minuten op tafel staat.

Bekijk het recept: pompoenstoof met kip en couscous.

Zoete aardappelsoep met pompoenpitten

Wist je dat je de pitten van de pompoen ook kunt opeten? Als je de pompoen geschild hebt kun je de blokjes pompoen apart zetten en de pitten gaan schoonmaken. Dit kun je doen door de draden eraf te halen, ze vervolgens te wassen en de pitten een kwartiertje in de oven te laten drogen op 100 graden. Daarna kun je de pitten verder verwerken in je recept.
Bijvoorbeeld in deze heerlijke soep. Of in deze granola.

Bekijk het recept: zoete aardappelsoep met pompoenpitten.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter