Recept inspiratie

Recepten met schaal- en schelpdieren

We hadden de beste recepten met garnalen al voor je verzameld. Naast garnalen zijn er nog meer schaal-en schelpdieren. En ook daar hebben we heerlijke recepten mee. Ben jij op zoek naar dat ene lekkere recept met mosselen? Of een lekkere viscocktail? Lees dan snel verder.

Mosselen met witbier

Alleen al zo’n pan met lekkers op tafel laat het water in je mond lopen. Deze mosselen maakten we op smaak met witbier. Een lekkere twist op de standaard mosselpan met wijn.

Bekijk het recept: mosselen met witbier.

Viscocktail met gerookte zalm, garnalen en rivierkreeft

Dit is echt zo’n typische feestelijk voorgerecht. Ook al is het een klassieker, hij blijft altijd welkom tijdens een diner.

Bekijk het recept: viscocktail met gerookte zalm, garnalen en rivierkreeft.

Paella met zeevruchten

In dit Spaanse recept mogen de zeevruchten zeker niet ontbreken. Je kunt een zak gemixte zeevruchten kopen, of kijk eens bij de visboer voor wat losse mosselen, kokkels of calamares.

Bekijk het recept hier: paella met zeevruchten.
Paella

Mosselen met spaghetti en tomatensaus

Mosselen gaan bijzonder goed met tomaten. Aangevuld met lekker veel groenten en spaghetti een heerlijke maaltijd. En ben je nog niet zo’n geoefende mossel-eter? Ook dan zal dit recept in de smaak vallen!

Bekijk het recept: mosselen met spaghetti en tomatensaus.
Mosselen met spaghetti en tomatensaus

Pittige gamba’s

Een makkelijk recept maar je eet je vingers er wel bij op! Zeker als je deze pittige gamba’s serveert met een goede cocktailsaus dan gaat de schaal zeker leeg.

Bekijk het recept hier: pittige gamba’s.

Laat een reactie achter