Recept inspiratie

Recepten met spinazie

Á la crème, door de pasta, salade, smoothie, stamppot, risotto of lasagne, op de pizza of als onderdeel van een ‘AGV’ maaltijd (aardappel-groente-vlees), wij zijn gek op spinazie!

Spinazie is een ware ‘powergroente’. Het is niet voor niks dat Poppeye er blikjes van wegwerkte 😉 De groene bladgroente zit boordevol mineralen waaronder ijzer en magnesium, vitamines en antioxidanten.

Spinazie opwarmen

Er zijn nog wel eens vragen over het opwarmen van restjes spinazie. Kan dit? Ja! Zorg er dan wel voor dat je restjes spinazie na het bereiden snel laat afkoelen en niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaart, dan komt het helemaal goed 🙂

Overigens is het goed om rekening te houden met het feit dat spinazie á la crème dubbel zo veel calorieën bevat als ‘gewone’ spinazie zonder toevoegingen.

Babyspinazie

En dan nog als laatste: het verschil tussen baby- en gewone spinazie. Eigenlijk vertelt de naam het ons al! Babyspinazie is jonge spinazie en wordt dus eerder geplukt. Het iets zachter van smaak en de knapperige bladeren zijn uitermate geschikt voor salades.

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Omdat we een stamppot moesten en zouden maken van de zoete aardappel. En dat is echt supergoed gelukt! Spinazie past perfect bij de zoete aardappel en het eitje erbovenop maakt het helemaal af.

Bekijk het recept: zoete aardappelstamppot met spinazie en ei.
Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Spaanse tortilla met spinazie en chorizo

Dit is next level lunchen! Deze tortilla zit barstensvol smaak. Chorizo, aardappel en spinazie komen samen uitstekend tot hun recht.

Bekijk het recept: Spaanse tortilla met spinazie en chorizo.
Spaanse tortilla met chorizo

Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Deze combinatie zal je aangenaam verrassen, maar echt in de ‘wauw-vorm’. Spinazie doet het echt fantastisch met de zongedroogde tomaatjes en champignons. Die laatste voorzien de risotto van een lekkere bite. Hmm! Oh wacht, je topt ’t ook nog even af met Parmezaanse kaas. 😛

Bekijk het recept: champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat.
Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Ontbijtsmoothie met spinazie en mango

Spinazie in een smoothie klinkt best verontrustend, als je dit nog nooit hebt geprobeerd. We stellen je gerust: dat is echt nergens voor nodig. Zo krijg je naast je portie fruit ook een lekkere spinazie – en dus groente – boost binnen.

Bekijk het recept: ontbijtsmoothie met spinazie en mango.
Ontbijtsmoothie met spinazie en mango

Salade van watermeloen en feta

Watermeloen met spinazie en feta is waarschijnlijk niet de eerste beste combinatie waar je aan denkt. Het zal je verrassen! Het is een heerlijk frisse salade, waar zoetig en zoutig prima met elkaar in balans zijn.

Bekijk het recept: salade van watermeloen en feta.

Spinazieomelet

We hadden het net al over een lekkere tortilla, maar ook een ‘gewone’ omelet kun je helemaal ombouwen tot een luxe uitvoering, zoals deze. Rijkelijk belegd met spinazie en afgetopt met geitenkaas en pijnboompitjes.

Bekijk het recept: spinazieomelet.

Italiaanse minestrone

Bij het recept van deze Italiaanse minestrone, roer je de spinazie vlak voor het serveren door de soep voor het lekkerste resultaat. En ook in deze goedgevulde maaltijdsoep past de bladgroente perfect!

Bekijk het recept: Italiaanse minestrone.
Italiaanse minestrone

Spinazielasagne met zalm

Dat spinazie en zalm goed samen gaan is vast geen verrassing, maar met dit ingrediëntenduo kun je een heerlijke lasagne bouwen. En of ‘ie net zo lekker smaakt als dat ‘ie eruit ziet? Nou en of!

Bekijk het recept: spinazielasagne met zalm.
Spinazielasagne met zalm

Groene ontbijtsmoothie met avocado

Hé, nog een smoothie met spinazie! Met spinazie in je smoothie drink je die vitamines en mineralen wel heel makkelijk en tevens lekkere manier weg 🙂

Bekijk het recept: groene ontbijtsmoothie met avocado.

Zalmquiche met spinazie en mascarpone

Spinazie combineert heerlijk met zalm. In deze quiche hebben we er nog mascarpone aan toegevoegd voor een subliem resultaat.

Bekijk het recept: zalmquiche met spinazie en mascarpone.

Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie

Oef, deze pakketjes zijn een ware traktatie! Mozzarella met spinazie is ook altijd een heel goed plan. En dat samen met kabeljauw en bladerdeeg… genieten!

Bekijk het recept: bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie.
Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Voor een fantastische pasta die vliegensvlug op tafel staat heb je soms niet eens zo veel producten nodig. Zo ook bij deze pasta met zalm en spinazie.

Bekijk het recept: pasta met zalm en spinazie.

Pasta met zalm en spinazie

Spanakopita

Zeg de titel van dit recept eens hardop drie keer achter elkaar met een beetje tempo. Liep je na de eerste poging al vast? Wij ook. Maar, de spanakopita smaakt net zo fancy als z’n naam. Spanakopita is een Griekse spinazitaart met – uiteraard – spinazie en feta.

Bekijk het recept: spanakopita.

Gnocchi met spinazie en ricotta

Zachte bolletjes aardappel in combinatie met ricotta en spinazie maken dit tot een heerlijke smaaksensatie.

Bekijk het recept: gnocchi met spinazie en ricotta.

Groene shakshuka

In de groene shakshuka mag de spinazie niet ontbreken. In combinatie met ei en Hüttenkäse de gouden combinatie.

Bekijk het recept: groene shakshuka.

Spinazie-kaasballetjes

Ook snacken kan met spinazie. Dat laten we zien met deze heerlijke balletjes van spinazie met kaas.

Bekijk het recept: spinazie-kaasballetjes.
Spinazie-kaasballetjes

Laat een reactie achter