Recept inspiratie

Recepten met tonijn

Wist je dat een tonijn een supergrote vis is? Maar écht! Er zijn hele programma’s op tv over hoe vissers de jacht op zo’n joekel inzetten en vervolgens proberen aan boord te halen. En dat ziet er niet makkelijk uit! Waar de meeste tonijn naartoe gaat? Japan!

Een volwassen tonijn weegt tussen de 220 en 250 kilo! We zeiden toch dat ‘ie groot was 😉

Een heerlijke vis die je zowel rauw als gebakken kunt eten, en ook prima geconserveerd heel lekker te eten is.

Tuna melt

Een heerlijke tuna melt op z’n tijd, daar kunnen we echt van genieten. Het woord ‘melt’ zegt het al… het wordt een smeuïg gesmolten bende op een knapperig stukje brood.

Bekijk hier het recept: tuna melt.
Tuna melt

Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Wij vonden tonijn in deze salade supergoed passen. Ook de Grieken zijn groot fan van de tonijn! Met olijven, feta, komkommer, tomaat en krieltjes vormt de tonijn samen een volwaardige en smaakvolle salade.

Bekijk hier het recept: Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven.
Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Penne met tonijn en tomatensaus

Tonijn in tomatensaus is top! Penne, groente erbij en je hebt een heerlijk volwaardige maaltijd die je in binnen 20 minuutjes in elkaar bouwt.

Bekijk hier het recept: penne met tonijn en tomatensaus.
Penne met tonijn en tomatensaus

Tonijnsalade met zongedroogde tomaat

Een beetje snijden, even alles husselen en klaar! Deze tonijnsalade heb je in no time op tafel staan. De zongedroogde tomaat is een echt lekkere toevoeging in deze salade! Ook een fijn gegeven: er zit niet zo veel mayo in als in de standaard tonijnsalades.

Bekijk hier het recept: tonijnsalade met zongedroogde tomaat.
Tonijnsalade met zongedroogde tomaat

Snelle pizzawrap

Een pizzawrap zelf maken heb je echt zo gepiept. Je knalt erop wat je het lekkerst vindt of wat je nog hebt liggen en hij hoeft niet zo lang in de oven. Wij hebben natuurlijk ook recepten voor je die wij zelf het lekkerst vinden: eentje met tonijn, en een met rauwe ham.

Bekijk hier het recept: snelle pizzawrap.
Snelle pizzawrap

Gevulde eitjes met tonijn

Een gevuld eitje is altijd goed. Wij hebben naast het recept voor een klassiek gevuld eitje ook wat andere smaken voor je in de aanbieding. Zoals dit gevulde eitje met tonijn. Geen paniek als je geen fan bent van olijven, in deze smaakcombinatie zijn de olijven totaal niet overheersend.

Bekijk hier het recept: gevulde eitjes met tonijn.
Gevulde eitjes met tonijn

Sushibowl

Net als zalm kun je tonijn ook heerlijk rauw eten en dat vinden wij persoonlijk helemaal geen probleem. In deze sushibowl komt de rauwe tonijn goed tot zijn recht.

Bekijk hier het recept: sushibowl.
Sushibowl

Ook in de Poké bowl kun je tonijn gebruiken.

Tonijnsteak

Vanaf nu bak jij zelf de perfecte tonijnsteak. Wij leggen in het recept uit hoe je dit doet en hoe je ‘m goed op smaak brengt.

Bekijk het recept: tonijnsteak.

Salade niçoise

Heerlijk zomers is deze salade. In de meeste recepten zie je deze salade met tonijn uit blik. Wij kozen voor verse tonijn voor een echte luxe salade.

Bekijk het recept: salade niçoise.
Salade niçoise

Laat een reactie achter