Venkel is een naar anijs smakende groente. Je kunt de hele knol, inclusief stengels en de groene blaadjes, eten. Venkel is ook nog eens heel erg gezond voor je. Het zorgt voor een goede spijsvertering en gaat darmgassen tegen. Daarnaast helpt het ook tegen een opgeblazen gevoel. Venkel bevat ook veel vitamine B en C. Kortom, genoeg redenen om eens wat vaker met venkel te koken.
Venkelquiche met feta
Venkel en feta gaan goed samen. Helemaal wanneer je ze verwerkt in een ovengerecht.
Bekijk het recept: venkelquiche met feta.
Pastasalade met venkel en krokante kip
Ook rauw kun je venkel eten. In dit geval in deze frisse salade met stukjes krokante kip.
Bekijk het recept: pastasalade met venkel en krokante kip.
Traybake met kippendijfilet en za’atar
Een traybake is niks meer dan een goed gevulde ovenplaat. In dit recept hebben we kippendijfilet gebruikt, dat blijft lekker mals.
Bekijk het recept: traybake met kippendijfilet en za’atar.
Plaattaart met venkel en brie
De zachte brie met frisse stukjes venkel maken dit een plaattaart om je vingers bij af te likken.
Bekijk het recept: plaattaart met venkel en brie.
Laat een reactie achter