Recept inspiratie

Recepten met witlof

Witlof is een heerlijke groente waar je eindeloos mee kan variëren. Gekookt, rauw of uit de oven, alles smaakt lekker met witlof. Daarnaast is witlof ook nog eens supergezond voor je.

Witlof bevat veel vezels, vitamines zoals vitamine A, B en C. Foliumzuur (vitamine B11) draagt tijdens de zwangerschap bij aan een gezonde groei en ontwikkeling van de baby. Het bevat mineralen zoals ijzer, kalium, magnesium en natrium. De voordelen van deze laatste twee is dat ze vochtafdrijvend zijn.

Witlof met ham en kaas uit de oven

De klassieker die iedereen kent is de witlof met ham en kaas. Vandaar dat dit recept ook niet mag ontbreken.

Bekijk het recept: witlof met ham en kaas uit de oven.

Witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot

Door aan deze salade mandarijn en appel toe te voegen verdwijnt de bittere ondertoon van de witlof volledig. De walnoot zorgt voor een heerlijke bite. Eitje erop en je hebt een feestelijke salade op tafel staan. Ook lekker als lunch!

Bekijk het recept: witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot.

Witlofquiche

We zijn dol op quiches. Deze quiche kan je van te voren heel goed klaarmaken. Zo kun je dus altijd een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Bekijk het recept: witlofquiche.
Witlofquiche

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

2 reacties

Laat een reactie achter