Recept inspiratie

Recepten voor brood

Het maken van brood vereist vaak enige liefde en aandacht. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Een stuk zelfgemaakt brood is op zijn tijd ontzettend lekker. Wij verbazen ons dan ook niet over de Fransen, die letterlijk overal een stuk brood of brioche bij eten.

Naast de broodrecepten waarvoor je wat langer de tijd moet nemen, hebben we er ook een aantal die juist supersnel klaar zijn! Bekijk hieronder al onze recepten voor brood.

Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs

Dit is zo’n brood dat zeker liefde en aandacht nodig heeft en valt daarmee in de categorie ‘het-duurt-écht-even-maar-dan-heb-je-ook-wat’. Maar eigenlijk zit het ‘m vooral in de rijs- en oventijd. Maar je krijgt er 100% wat voor terug. Lekker genieten van je zelf gemaakte rozijnenbrood. Overheerlijk!

Bekijk het recept: rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs.

Plukbrood met pesto en mozzarella

Met dit recept spelen we een beetje vals. We pakken namelijk een bestaand brood en deze toveren we om tot een fantastisch plukbrood. Geen rijstijd, alleen even pimpen en de oven in. Serveer met dit recept een heerlijk brood voor bij de borrel!

Bekijk het recept: plukbrood met pesto en mozzarella.

Kaneelbroodjes met pistache

Oef, deze kaneelbroodjes doen het heel goed bij het ontbijt. Alleen al die geur die uit je oven komt! Al is dat natuurlijk met de meeste broden die je bakt, maar bij dit recept ruik en proef je een vleugje kaneel. Lekker en snel klaar!

Bekijk het recept: kaneelbroodjes met pistache.
kaneelbroodjes met pistache

Italiaans gekruid naanbrood

Vijf ingrediënten, mixen, kneden en afbakken onder de grill of in de grillpan! Een supermakkelijk broodrecept voor een heerlijk kruidig broodje. Staat ook altijd leuk op tafel.

Bekijk het recept: Italiaans gekruid naanbrood.
Italiaans gekruid naanbrood

Appel-kaneel ontbijtbroodjes

Yum appel-kaneelbroodjes! Ze zien eruit als koekjes maar zodra je een hap neemt voel je de broodstructuur aan je tanden. Je krijgt echt een soort appeltaart-idee wanneer je deze broodjes bakt. Handig ook om mee te nemen!

Bekijk het recept: appel-kaneel ontbijtbroodjes.
Appel-kaneel ontbijtbroodjes

Rozijnenbolletjes

Voortaan maak je zelf deze rozijnenbolletjes. Het kneden van het deeg kost even wat tijd, maar dan heb je ook kakelverse broodjes. En eet je ze niet allemaal in één keer op? Vries ze dan in. Ben je de volgende keer snel klaar.

Bekijk het recept: rozijnenbolletjes.

Vlechtbrood met oude kaas en rode ui

Dit brood is zo lekker, er hoeft niet eens beleg meer op.

Bekijk het recept: vlechtbrood met oude kaas en rode ui.

Notenbrood met sesamtopping

Ook voor het bakken van een notenbrood moet je even je best doen. Maar wanneer de eerste geuren van het gebakken brood je tegemoet komen ben je er al van overtuigd dat dit het waard was.

Bekijk het recept: notenbrood met sesamtopping.
Notenbrood met sesamtopping

Panini

Valt panini onder brood? Vandaag wel. We noemen het: paninibrood! Want met dit recept maak je niet alleen een fantastisch lunchbroodje, je maakt de panini ook helemaal zelf.

Bekijk het recept: panini.

Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek

Met dit recept maak je indruk op je gasten. Een heerlijk vers geurend borrelbrood met olijven, zongedroogde tomaat en spekjes.

Bekijk het recept: Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek.

Hartige cruffins

We spelen een beetje vals door dit recept hierbij te plaatsen. Het is tenslotte geen brood, maar je kunt het wel prima eten als brood. En het recept is té lekker om niet te delen.

Bekijk het recept: hartige cruffins.

Broodsoldaatjes uit de oven

Oud brood over en weet je als enige oplossing de kliko? Vanaf nu niet meer! Je maakt deze broodsoldaatjes eenvoudig en ze zijn heerlijk bij een kop soep of een salade.

Bekijk het recept: broodsoldaatjes uit de oven.

Rozemarijnfocaccia met olijf en tomaat

Deze focaccia is lekker luchtig en door de olijven en tomaatjes meteen goed op smaak.

Bekijk het recept: rozemarijnfocaccia met olijf en tomaat.
Rozemarijnfocaccia met olijf en tomaat

Liever een recept voor iets voor op brood? Bekijk dan onze spreads en dips.

3 reacties

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X