Recept inspiratie

Recepten voor pastasaus

pastasauzen

Bij pasta hoort saus. En met die saus kan je volop variëren. Met de pasta trouwens ook. De onderstaande recepten met de lekkerste pastasauzen kan je dan ook heel goed klaarmaken met een andere pastasoort. Zo kun je altijd lekker genieten van je favoriete pastasaus.

Klassieke bolognesesaus

De klassieker onder de sauzen. Voor het allerlekkerste resultaat laat je de saus 2 uur pruttelen. Begin dus op tijd met koken en maak meteen een grote pan. Invriezen van deze saus gaat prima.

Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
klassieke bolognesesaus

Pasta met gegrilde paprikasaus

Deze saus is heerlijk romig door de ricotta die er doorheen gaat. Het grillen van de paprika kan je zelf doen, maar kant-en-klaar in een pot kopen kan ook. Dan heb je deze heerlijke pastasaus in 25 minuten gemaakt.

Bekijk het recept: pasta met gegrilde paprikasaus.

Tagliatelle met champignonsaus

Dit pakje ken je vast wel. Een romige saus boordevol champignons. Maar pakjes bevatten veel zout, en dat is helemaal niet nodig om extra toe te voegen. De parmaham zorgt namlijk al voor een zoute smaak aan deze heerlijke romige saus.

Bekijk het recept: tagliatelle met champignonsaus.
Tagliatelle met champignonsaus

Spaghetti met romige courgette-basilicumsaus

Saus maken van courgette is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is ook deze saus lekker romig door de kookroom en smaakvol door de basilicum.

Bekijk het recept: spaghetti met romige courgette-basilicumsaus.

Macaroni met tomatensaus

Deze tomatensaus heb je met een paar ingrediënten zo gemaakt en is dan ook ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je snel een pasta met een goede saus op tafel wil zetten.

Bekijk het recept: macaroni met tomatensaus.
Macaroni met tomatensaus

Pasta al limone

Dit is een heerlijke fris-zoete pastasaus. Lekker romig door de Parmezaanse kaas. Serveer met een frisse groene salade voor het complete zomerse gevoel.

Bekijk het recept: pasta al limone.
Pasta al Limone

Penne met romige knoflooksaus

Oei oei, dit is me een sausje wel. Er gaat ruim knoflook in, je wil tenslotte wel die lekkere knoflooksmaak aan je saus.

Bekijk het recept: penne met romige knoflooksaus.
Penne met romige knoflooksaus

Spaghetti met pomodori mascarpone pastasaus

Een zacht romige saus door het gebruik van mascarpone. De tomaten die je eerst grilt in de oven geven een nog zoetere smaak aan je pastasaus.

Bekijk het recept: spaghetti met pomodori mascarpone pastasaus.
Spaghetti Pomodori Mascarpone Pastasaus

1 reactie

  • In boek 1 met weekmenu’s staat een spagetti met broccoli, champignons en zongedroogde tomaatjes. Maar ik zie niet welke saus hier bij gemaakt wordt, of wordt deze spagetti “droog” gegeten?

Laat een reactie achter