Een snelle en makkelijke ovenschotel voor drukke dagen. Dat is deze aardappel-pestoschotel. Voeg hem daarom meteen toe aan je lijst met favoriete vegetarische toppers die in een handomdraai op tafel staan. Want pesto hoeft niet altijd vergezeld te worden door een stukje kip, pesto combineert ook uitstekend met tomaat en krieltjes. In slechts 20 minuten kan je jezelf overtuigen van dit standpunt. Doordat de bereidingstijd zo kort is, is dit recept overigens ook ideaal voor lekker luie dagen. Tenslotte betekend weinig bereidingstijd ook automatisch meer vrije tijd 😉
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
- Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak even mee op middelhoog vuur.
- Klop de ricotta los en meng de pesto erdoorheen.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng de krieltjes met de gebakken groenten en roer het ricotta-pestomengsel erdoorheen.
- Stort alles in een ovenschaal.
- Verdeel de cherrytomaten en geraspte kaas eroverheen.
- Zet de ovenschotel voor 30 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Voor dit gerecht hebben wij voorgekookte mini krieltjes gebruikt. Je kan er ook voor kiezen zelf aardappels of krielen te schillen en voor te koken.
- Wij gebruiken graag jong belegen geraspte kaas voor een krokant laagje op de ovenschotel. Uiteraard kan je ook jonge of belegen kaas gebruiken, maar Parmezaanse kaas is ook erg lekker.

Reacties
4 reactie's op 'Aardappel-pestoschotel'
Evelyn Zuidema
Gisteren dit gerecht gegeten, heerlijk, mij vraag is hebben jullie pesto uit een potje gebruikt of verse pesto, wij hadden nl verse pesto gebruikt , vondt het nl een beetje flauw , wij hebben de tomaatjes niet gebruikt, houden wij niet van .
Kitty Stijnen
Dit was erg lekker en snel gemaakt
Margaret Weghorst
Heerlijk en makkelijk gerecht… nog nooit eigenlijk ricotta gebruikt maar is echt een aanrader! Smullen 😋
Lucila
Ik vind alles lekker..