Dit recept is voor aardappels in een feestelijk jasje. Leuk om je agv’tje mee op te fleuren als je een keer wat meer tijd hebt. Maar ook zeer geschikt als één van de bijgerechten tijdens een uitgebreid etentje.De krieltjes komen lekker knapperig uit de oven. Door de Parmezaanse kaas zien ze er niet alleen lekker uit, maar zo ruiken en smaken ze ook. De bereiding is eenvoudig en daarom is deze variant op een gewone aardappel een echte aanrader. Mits de 30 minuten oventijd je planning niet in de war schopt natuurlijk.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en schrob ze goed schoon. Snijd eventuele lelijke plekken of uitlopers eruit.
- Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Dep de krieltjes droog met keukenpapier.
- Smelt de boter in een pan.
- Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder door de boter als het gesmolten is. Voeg ook wat peper en zout toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer de helft van de boter met een kwast over het deel waar de krieltjes komen te liggen.
- Verdeel de krieltjes over de boter met de gesneden kant op de bakplaat.
- Smeer de bovenkant van de krieltjes in met de rest van de boter.
- Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de krieltjes.
- Bak de krieltjes in 25 à 30 knapperig en gaar.
Tips & Tricks
- De paprikapoeder en knoflookpoeder kan je ook vervangen voor bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.
- Je kan Parmezaanse kaas ook kant-en-klaar geraspt in de winkel kopen. Wij raspen de kaas liever zelf, omdat je dan fijner kunt raspen en de smaak dan beter kunt verdelen over de krieltjes.

Reacties
9 reactie's op 'Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven'
Alice
De krieltjes hoef je vantevoren niet even te koken?
Nineke
Project GezondNee dat is niet nodig.
Heidi
In welk boek staat dit recept?
Nineke
Project GezondDit recept staat alleen online en niet in 1 van onze boeken.
Marion
Deze aardappeltjes zien er heerlijk uit.
Kun je deze eten bij de boeuf bourguignon qua smaak of wordt dit te overheersend?
Nineke
Dat kan heel goed in combinatie met de boeuf bourguignon.
Oma Dessi
Op de foto is te zien dat de kaas op het snijvlak zit terwijl in u beschrijving de kaas op de bovenkant moet worden gestrooid.
Vanessa
Onze fotograaf vond waarschijnlijk dat het op deze manier mooier op de foto kwam 😉
Carla
Daar heeft de fotograaf mi wel gelijk in. Je kunt beide zijden zien op de foto 😊 Ga dit recept zeker maken, eet smakelijk