Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Je kunt aardappels op allerlei manieren bereiden. Maar dit is absoluut een groot favoriet van ons. Uit de oven, met schil en al! In de schil zitten bovendien de meeste vezels. Die zijn goed voor je en geven je een verzadigd gevoel. Laat die dunschiller dus maar lekker in de keukenla liggen 😉
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Was de aardappels en schrob ze goed schoon. Snijd eventuele lelijke plekken of uitlopers eruit. Dep de aardappels droog met keukenpapier.
- Snijd de aardappels in grove stukken en spoel het overtollige zetmeel eraf.
- Doe de aardappels in een pan, zet ze net onder water en breng aan de kook. Laat ongeveer 6 minuten koken.
- Giet de aardappels af en laat ze even goed uitdampen.
- Doe de aardappels in een schaal, voeg een eetlepel olijfolie toe en hussel ze flink door elkaar. De aardappels worden hier een beetje bloemig van, dat is de bedoeling. Dan bakken ze namelijk het mooist.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels erover. Bestrooi ze met wat peper en zout. Zorg ervoor dat de aardappels elkaar zo min mogelijk raken, dan bakken ze allemaal gelijkmatig.
- Plet de knoflooktenen en leg ze samen met een paar takjes rozemarijn tussen de aardappels.
- Bak de aardappels in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege een keer om.
Tips & Tricks
- De knoflooktenen hoef je niet per se te pellen. Je kunt ze pletten door je mes er plat op te leggen en er een flinke klap op te geven. Wel voorzichtig doen natuurlijk!

Reacties
14 reactie's op 'Aardappels met schil uit de oven'
Monique
Kan dit ook met tijm uit een potje?
Nineke
Ja dat kan ook.
Cecile
Vandaag gemaakt. Met vers gemalen chilipoeder. Heerlijk.
Joke der Kinderen
Vandaag gemaakt het was heerlijk
ingrid
kan het ook in een airfryer?
Walter
Ja, dat kan prima 🙂
Bianca
Hoe lang en welke temperatuur
Nineke
Dat kun je het beste terug vinden in de gebruikshandleiding van je Airfreyer.
Celeste van Stijn
Hoi! Lijkt mij heerlijk dit. Kan dit ook met andere aardappelen?
Groetjes,
Celeste van Stijn
Nineke Versteeg
De roodschillige aardappels zijn zo lekker omdat je juist bij deze aardappels de schil erom laat en dit een heerlijke toevoeging is aan je gerecht. Ik zou je aanraden om dit eens te proberen 🙂