Beef bulgogi is in Korea een favoriet vleesgerecht. Letterlijk betekent het ‘vuurvlees’, omdat het gemarineerde rundvlees daar eigenlijk altijd op de barbecue wordt bereid. In dit recept kozen wij ervoor om het vlees en de groenten te wokken. Dat scheelt namelijk een hoop tijd en extra afwas 😉
Mocht je de barbecue wel aansteken dan kan je de gemarineerde stukjes vlees natuurlijk gewoon aan een spiesje rijgen of de biefstuk in z’n geheel op de barbecue leggen. Dat geeft je beef bulgogi zeker een extra smaakdimensie.
Zo maak je het
- Hak de knoflook fijn.
- Schil de peer en gember en rasp een halve peer en de gember fijn.
- Meng voor de marinade de sesamolie, sojasaus, witte wijnazijn, suiker, sambal, knoflook, geraspte peer en gember.
- Snijd de biefstuk in smalle repen en roer door de marinade. Laat de biefstuk minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Snijd de andere helft van de peer, de prei en de wortel in dunne smalle repen van ongeveer 2 centimeter.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de biefstuk ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur komen en bak de biefstuk naar wens zonder extra olie toe te voegen in een hele hete pan.
- Voeg meteen de groente en peer toe en bak alles even meer.
- Serveer de beef bulgogi met de rijst.
Tips en tricks
- Beef bulgogi maak je eigenlijk met gochujang pasta in plaats van sambal. Gochujang pasta wordt gemaakt van rode peper en wordt veel gebruikt in de Koreaanse keuken. Het is milder van smaak dan sambal, maar is niet in elke supermarkt te koop. Gebruik daarom gewoon sambal in plaats van gochujang pasta als je dit gerecht gaat maken.
- Snijd de groente zo dun mogelijk, omdat je deze maar een paar minuten meebakt.
Reacties
8 reactie's op 'Beef bulgogi'
Lies
Kan het ook met boontjes?
Stijnie
Ik heb wel wat spijt dat ik het boek “Lekker snel ” heb gekocht. Er staat bijna geen ” normaal” recept in. Er komt bijna geen aardappel aan te pas. Vind dat jammer
Nineke
Je mag het boek gerust retourneren, mocht je dat willen mail ons dan even. Dan kunnen we het retourformulier mailen naar je. Je kunt je mail sturen naar [email protected]
Nel
Het winterboek is zeker een aanrader alle recepten zijn te lekker.
Hoewel alle andere boeken ook niks mis mee heb ze allemaal.
Eet smakelijk.
Esther Van Arendonk
Goedendag,
Ik ben een beetje aan het dubben.
We hebben het boek lekker snel gekocht en genieten iedere dag van een heerlijk recept maar we missen de spruitjes en de stamppotten etc.
Waar doe ik goed aan, het winterboek aanschaffen of online het programma volgen? Kan ik dan ook de hoeveelheden voor mijn man zien?
Vriendelijke groet,
Esther van Arendonk
Vanessa
Hoi Esther, wanneer je besluit gebruik te maken van het abonnement op de app, kan je gemakkelijk zoeken op recepten die je graag klaarmaakt. Daarbij krijg je minstens twee dagmenu’s waar je uit kunt kiezen om te volgen. Het geeft je dus meer flexibiliteit dan een boek. Je kunt in de app voor 1 persoon de voortgang bijhouden. Maar je kunt wel eenvoudig de caloriebehoefte berekenen op onze website. Zo kan jouw man het bijpassende menu volgen in de app. Je kan dan prima samen doen met 1 abonnement.
Tialda
Het winterboek is echt een aanrader. Ik kook er al de tweede winter uit! Stamppotten, stoofpotjes, ovenschotels.. en heerlijke cakes!
Marianne
In het winterboek staan ook stamppotjes, ik heb alle boeken en ik kook er al 3 jaar uit, het verveelt nooit, en je kunt hoeveelheden altijd aanpassen. Ik blijf er ook al 3 jaar goed mee op mijn streefgewicht, zonder dat ik het gevoel heb dat ik op dieet sta.