Broccolischotel met rode ui en kaas

30 min
513 kcal

Ingrediënten

2 personen

350 gr
kruimige aardappels
50 ml
melk
10 gr
roomboter
350 gr
broccoli
1
groentebouillonblokje
200 gr
kipfilet
1
rode ui
50 gr
geraspte (oude) kaas

Voedingswaardes

Per persoon

513
Kcal
39 gram
Eiwitten
46 gram
Koolhydraten
19 gram
Vet
8 gram
Vezels

We blijven het toch ideaal vinden die ovenschotels! Je kunt ze goed voorbereiden (vaak al de dag van tevoren) en terwijl ze in de oven staan kun je gelijk alle rommel opruimen. Als je dan gegeten hebt hoef je alleen de vaatwasser nog maar in te ruimen en klaar is Kees.

De combinatie van broccoli en rode ui vinden wij zelf erg lekker. De smaken passen goed bij elkaar. En bijkomend voordeel is dat ze qua kleur ook nog heel leuk bij elkaar staan 🙂

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze af, voeg de melk en de boter toe en stamp er een gladde puree van. Maak de puree op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met het bouillonblokje in een minuut of zes beetgaar. Giet af en laat het even staan.
  4. Snijd de rode ui in kwarten en snij deze kwarten vervolgens nog een keer overdwars doormidden. Maak alle stukjes ui even los zodat je ze goed kunt bakken.
  5. Snijd de kip in blokjes en voeg een scheutje olijfolie en flink wat peper en zout toe. Roer alles even door.
  6. Bak de kip samen met de rode ui een paar minuten op hoog vuur totdat de kip net gaar is. Meng de broccoli, kip en rode ui door elkaar.
  7. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal.
  8. Verdeel de kip, broccoli en rode ui over de aardappelpuree.
  9. Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet ‘m nog een minuut of 10 in de oven.

Tips en tricks

  • Om te voorkomen dat de schotel te flauw wordt kun je de aardappelpuree gerust flink op smaak maken met peper en zout. Als je het lekker vindt kun je ook een beetje nootmuskaat toevoegen.
  • Oude kaas heeft meer pit dan jonge kaas. Mocht je oude kaas in huis hebben dan geeft dit je broccolischotel wel echt een smaakboost.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

15 reactie's op 'Broccolischotel met rode ui en kaas'

  1. Geen rode ui in huis, ga het zaterdag maken maar dan met spruitjes , ben benieuwd …

  2. ‘N smakelijk en gezond gerecht

  3. Hoelang in oven? als alles al klaar is en afgekoeld,
    Ben nu bezig voor vanavond?
    Al eens eerder gemaakt maar toen direct opgegeten.
    Erg smakelijk en gezond.

    1. Een beetje een late reactie, maar 20 minuten zou volgens mij voldoende moeten zijn. Hopelijk is het allemaal gelukt, maar dat zal vast wel toch? 🙂

  4. Kun je dit gerecht invriezen?

    1. Kun je dit gerecht invriezen

  5. Wat te doen als je geen gesmolten kaas lust??

    1. Nineke Versteeg

      Je zou de kaas dan kunnen weglaten.Je kunt er natuurlijk wel iets anders aan toevoegen, bijvoorbeeld kerriepoeder als je wat meer pit wil aan je broccoli 🙂

  6. Kan dit ook met bloemkool ipv broccoli?

    1. Nineke Versteeg

      Lijkt me een prima vervanging! Eet smakelijk 🙂

Reactie plaatsen