Broodsoldaatjes uit de oven

15 min
120 kcal

Ingrediënten

2 personen

2 sneeën
brood
10 ml
olijfolie
grof zeezout

Voedingswaardes

Per persoon

120
Kcal
4 gram
Eiwitten
14 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
3 gram
Vezels

In slechts vier stappen tover je oud brood om in broodsoldaatjes: lange knapperige croutons. De bereiding is ontzettend simpel, maar toch kunnen ze net dat magische verschil maken wanneer je ze serveert bij de soep, salade of het eitje voor ontbijt.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het brood in lange repen van ongeveer 1,5 à 2 centimeter breed.
  3. Besmeer de repen met olijfolie en bestrooi ze met wat grof zout.
  4. Zet ze voor 5 à 10 minuten in de oven zodat ze bruin en krokant bakken.

Tips en tricks

  • Gebruik gerust oud brood voor de soldaatjes. Dit geeft net zo’n goed resultaat als vers brood.
  • Je kunt de broodsoldaatjes verder op smaak maken door naast het zeezout ook gedroogde kruiden te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor Provençaalse kruiden om dit gerecht extra Frans te maken.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reactie plaatsen