Surprise! Had jij ooit gedacht dat er chickenwings op het menu zouden staan? Wij denken van niet. Daarom was het extra leuk om dit recept voor jullie te maken. We weten namelijk zeker dat jullie gaan smullen van deze lekkere kluifjes.
Om enige teleurstelling te voorkomen. Deze chickenwings zijn natuurlijk niet zo krokant als uit de frituur. Ondanks dat hebben we nog een laatste waarschuwing. Pas op dat je je eigen vingers er niet bij opkluift 🙂
Zo maak je het
- Pers een citroen uit.
- Ris de tijm van de takjes.
- Meng de honing in een ruime kom met het citroensap, de olijfolie en tijm.
- Voeg de kippenvleugels, peper en zout toe en hussel goed door elkaar.
- Dek de kom af en zet in de koelkast. Laat de kip minimaal 30 minuten maar liever enkele uren marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de kippenvleugels op een ovenrooster.
- Zet een bak of ovenplaat onder in de oven om vocht op te vangen.
- Bak de kippenvleugels in 20 minuten gaar.
- Zet de oven vervolgens op de grillstand en bak de kippenvleugels aan beide kanten 5 minuten donkerbruin en krokant.
- Maak verder op smaak met zwarte peper.
Tips en tricks
- Uit 1 citroen komt ongeveer 50 milliliter citroensap. Handig om te weten als je geen verse citroen bij de hand hebt.
- De kippenvleugels kan je ook in een ziplock- of diepvrieszak laten marineren. Zorg er dan voor dat je de zak afsluit met zo min mogelijk lucht erin.

Reacties
7 reactie's op 'Citroen chickenwings'
Trees
Kunnen ze ook in de Airfryer?
Nineke
Project GezondWij hebben het zelf niet geprobeerd, maar dat zou wel moeten kunnen. Laat je het weten als het gelukt is?
Dora Amenta
Kan u aangeven hoeveel olie erbij moet?
Miek
Kan ik ook kippen dijen gebruiken
Xandra
Misschien een idee om in de airfryer te bakken
Anneke
kan dat ook op de bbq?
Nineke
Project GezondJa dat kan zeker! Lekker juist.