Wat is het verschil tussen een croque monsieur en croque madame?
Dé veelgestelde vraag over de luxe Franse tosti, want we kunnen wel stellen dat beide croques een ‘tosti plus’ zijn. En in die ‘plus’ zit precies het verschil. Bij een croque madame ligt er bovenop namelijk een spiegeleitje. Bij een croque monsieur is dit een laagje bechamelsaus dat wordt afgetopt met wat kaas.
Welke het lekkerste is? Dat kan alleen jij beslissen. Daarom hebben we voor allebei de croques een recept voor je gemaakt, zodat je er thuis zelf kunt achterkomen welke je het beste smaakt.
Laat je weten welke jouw favoriet is? Monsieur of madame?
Zo maak je het
- Besmeer de sneeën brood aan één kant met roomboter. De besmeerde kant is de buitenkant.
- Besmeer twee sneeën brood aan de binnenkant met mosterd.
- Beleg de met mosterd besmeerde sneeën brood met de ham en kaas en leg de andere snee brood erop.
- Bak de tosti op middelmatig vuur in een koekenpan of gebruik een contactgrill. De tosti is klaar als de kaas goed gesmolten is.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Bak de spiegeleieren eerst kort op hoog vuur. Laat ze daarna op laag vuur zo’n 3 à 4 minuten garen.
- Leg de spiegeleieren bovenop de tosti. Bestrooi de croque madame eventueel met een klein beetje zout en peper.
Tips en tricks
- Doe tijdens het bakken van de tosti even een deksel op de pan, zodat de kaas sneller smelt.
- Gebruik je een contactgrill dan kan je er ook voor kiezen de sneeën brood niet in te smeren met boter.

Reacties
2 reactie's op 'Croque madame'
Tineke
Oven
Gebruiken jullie altijd onder en bovenwarmte in jullie recepten.
Nineke
Wij gaan uit van hetelucht stand in onze recepten.