Het typisch Indiase gerecht dahl wordt gemaakt van peulvruchten. In dit recept hebben we linzen gebruikt, maar je kan ook erwten of bonen gebruiken. Het resultaat is hoe dan ook smaakvol en kleurrijk. Serveer de dahl met kruidige naanbroodjes, of varieer met rijst of zoete aardappel. Met dit gerecht kun je eindeloos variëren en toch blijf je de smaak van dahl herkennen door de masala kruiden die een tijdje hebben mogen pruttelen in de tomatensaus.
Zo maak je het
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de rode peper met zaadjes in dunne ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui, knoflook, rode peper en masala kruiden even aan.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en gedroogde linzen toe en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Roer steeds goed door zodat de linzen niet vast komen te zitten aan de bodem. Voeg eventueel wat extra water toe.
- Bak de naanbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de tuinerwten en de aspergebroccoli toe met nog een scheutje water en laat 10 minuten pruttelen.
- Maak eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de koriander.
- Serveer de dahl met de naanbroodjes.
Tips en tricks
- Naanbroodjes kan je zelf ook gemakkelijk maken van slechts 5 ingrediënten. Leuk om een keer te doen? Hier vind je het recept.
- Heeft jouw supermarkt geen aspergebroccoli op voorraad? Gebruik dan gewone broccoli.
- Masala kruiden zijn te koop zonder toegevoegd zout. Deze hebben uiteraard onze voorkeur.
