Een lekker gerecht met spruitjes? Dat kunnen we wel bedenken 🙂 Zo ook deze gewokte spruitjes met taugé en gerookte kip. Een...
Diner
Broccolischotel met rode ui en kaas
Ik blijf het toch ideaal vinden die ovenschotels! Je kunt ze goed voorbereiden (vaak al de dag van tevoren) en terwijl ze in de...
Oosterse biefstuksalade
Voor een lekkere Oosterde biefstuksalade hoef je echt niet meer naar een restaurant. Vanaf nu maak je die gewoon lekker zelf. Het...
Paprikasoep
Van paprika’s kun je heerlijke soep maken. En het oog wil ook wat! De soep kleurt mooi felrood op tafel. Omdat er ook...
Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat
Risotto! Er zijn honderden manieren om een lekkere risotto te maken. Wij hebben deze uitgeprobeerd, en dit viel goed in de smaak...
Start je eigen tortilla business!
Eigenlijk zou elke zichzelf respecterende Hollander zelf zijn tortilla’s moeten maken. Waarom? In de supermarkt ben je voor...
Pepersaus
Biefstuk met pepersaus blijft toch echt een gouden combi. Maar ook een hamburger, varkenshaasje, of kipfiletje smaakt meer dan...
Cranberrysaus
Deze cranberrysaus is makkelijk om te maken, laag in calorieën en bijzonder lekker. Drie hele goede redenen om ‘m voor...
Champignonsaus
Heb je nog pakjes voor champignonsaus in de kast liggen? Maak die dan eerst maar op. Waarom? Nadat je deze saus hebt gemaakt...
Gevulde kalkoenfilet met cranberries en walnoten
We hebben een artikel met tips voor het bereiden van een hele kalkoen. Als je dat toch nog niet echt ziet zitten – of als...
Gekarameliseerde regenboogwortels
Wij zijn helemaal gewend aan de ‘normale’ oranje wortels, maar ze zijn er ook nog in allerlei andere kleuren. In het...
Haricots verts met pancetta
Je hebt sperziebonen met ontbijtspek en je hebt haricots verts met pancetta. Zit daar verschil in dan? Jazeker! Sperziebonen...
Carpaccio van gerookte kipfilet met balsamicostroop
Dit recept is exact hetzelfde als dat voor de rundercarpaccio, maar dan met gerookte kipfilet 🙂 Een lekkere variant voor alle...
Salade met geitenkaas, ontbijtspek en balsamicostroop
Als je geitenkaas, ontbijtspek en balsamico met elkaar combineert weet je zeker dat het eindresultaat een winnaar wordt 🙂 Zo ook...
Rundercarpaccio met balsamicostroop
Niet heel origineel, wel makkelijk en vooral erg lekker! De rundercarpaccio kunnen we inmiddels gerust een klassieker noemen maar...
Falafel met geroosterde paprika en tzatziki
Bij elk recept dat ik plaats probeer ik een leuke intro te schrijven. Het liefst vertel ik daarin een grappig verhaal, of maak ik...
Chinese koolschotel
Chinese kool is een groente die eigenlijk veel te weinig credits krijgt. Het dient in dit gerecht uitstekend als hoofdingrediënt...
Roti met kip, sperziebonen en zoete aardappel
Er zijn ontzettend veel manieren (en recepten) om een lekkere roti te maken. Dit recept is onze variant op de Surinaamse roti met...
Stoofperen
Stoofperen: zo oud als de weg naar Rome, super simpel om te maken maar toch nog steeds erg populair. Vooral als je de peren in...
Penne met tonijn en tomatensaus
Dit smaakvolle gerecht heb je letterlijk binnen 20 minuten op tafel staan. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, maar het...
Gegrilde zalm uit de oven
Bij het bereiden van vis (en vlees) kun je gerust uitgaan van het ‘less is more’ principe. Een mooi stuk vis heeft...
Snelle pasta carbonara
In een originele pasta carbonara hoort geen room. Toch zie je in veel recepten dat er wel (slag)room wordt toegevoegd. Wij doen...
Gevulde courgette met quinoa, gehakt en feta
Een courgette kun je op allerlei manieren vullen. Eerder plaatsen we bijvoorbeeld deze gevulde courgette met onder andere...
Snelle verse tomatensalsa
Is het moeilijk? Nee. Is het lekker? Jazeker! Dit is echt weer zo’n voorbeeld van een recept dat haast geen recept te...
Woknoedels met garnalen
Er zijn twee dingen die wij bijna nooit eten als diner. Namelijk gerechten met garnalen of geitenkaas. Hoe dat komt? Ik lust geen...
Bietenstamppot met spek en appel
Bij stamppot denken we al snel aan boerenkool en hutspot, maar met bieten kun je ook een heerlijk stamppotje maken. Simpelweg...
Aardappelsalade met bloemkool, erwtjes, ham en kaas
Een smeuïge, smaakvolle salade met pit en bite. Zo kun je deze oer-Hollandse stevige aardappelsalade prima beschrijven. Serveer...
Goulash met rijst
Breng de Hongaarse keuken in huis met Goulash! Wie kent het niet? En voor als je dacht dat het ingewikkeld was om te maken: dat...
Pasta pesto met kip en cherrytomaten
Een geliefde maaltijd die eenvoudig en snel te bereiden is. In onze inmiddels behoorlijke verzameling van recepten, kon deze...
Klassieke stamppot boerenkool met rookworst
Eet jij ook niet het allerliefst van alle stamppotten de klassieke boerenkool met rookworst? En dan liever met jus, wat mosterd...