Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met...
Diner
Zalmquiche met spinazie en mascarpone
Ja, deze quiche met zalm smaakt net zo lekker als ‘ie eruit ziet. Misschien nog wel lekkerder! Wij zijn heel trots op dit...
Makkelijke macaronischotel
Dit recept heet niet voor niets ‘makkelijke macaronischotel’. Want makkelijk is het. Na wat snijwerk kan alles zo de...
Bruine bonensoep
Bruine bonensoep. Dat hadden wij nog nooit eerder gemaakt. En dus waren we wel heel benieuwd hoe het zou worden. Toen we (een...
Broccolisoep met gerookte zalm en bieslook
Deze soep prikkelt al je zintuigen. De intens groene kleur van de broccoli steekt schitterend af bij de roze zalmsnippers. De...
Jachtsaus
Een jachtsaus doet zijn naam pas eer aan als er paddenstoelen in zitten. Wij hebben gekozen voor de alom verkrijgbare champignon...
Pompoenstoof met kip en couscous
“Wat eten we vandaag?” Die vraag wordt je vast weleens gesteld. Vooral als er lekkere geuren uit de keuken beginnen...
Gele currypasta
Natuurlijk kun je in de supermarkt slagen voor een bakje gele currypasta. Maar wij zouden Project Gezond niet zijn als we geen...
Romige mosterdsaus
Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega...
Fruitspread van blauwe bessen en aardbeien
Een zoete fruitspread is leuk en makkelijk om te maken. Daarnaast is de fruitspread op ieder moment van de dag een goed idee...
Pannenkoeken met fruitspread
Pannenkoeken bakken is helemaal geen onaardige bezigheid als je het ons vraagt. Het ruikt zo lekker en gezellig en stiekem proef...
Shakshuka met zoete aardappel
Shakshuka stond al tijden op ons kooklijstje. Maar dan de meer traditionele variant die meestal gegeten wordt met wat brood erbij...
Pastasalade met garnalen
Een maaltijdsalade met garnalen? Die wilden we al een tijdje heel graag aan onze collectie salades toevoegen. Deze knapperige...
Zoete aardappelfriet
Zoete aardappelfriet kun je kopen voor in de frituurpan. Deze is dan al voorgefrituurd en bevat daardoor veel toegevoegd vet. Wij...
Lauwwarme linzensalade met kabeljauw en tuinerwtjes
Wat een prachtige combinatie van ingrediënten! Dit is echt genieten. De knapperige tuinerwtjes met de zachte linzen en kabeljauw...
Spanakopita
Spanakopita, spanakopita, spanakopita…ben jij al gestruikeld over de naam van dit heerkijke recept? Blijven oefenen terwijl je de...
Indische gehaktballetjes
Wij hadden al enkele gehaktballen tussen onze recepten staan, bijvoorbeeld jouw nieuwe favoriete gehaktbal, pittige...
Pizzawrap met mango en kip
Ken je onze hartige varianten van de snelle pizzawrap? Dan weet je al hoe het werkt. De pizzawrap wordt erg gewaardeerd. Zowel...
Rabarbercompote
Van april tot en met juli kunnen we genieten van deze friszoete smaakmaker. Door de fantastische kleur van deze groente is ze bij...
Kip piri-piri
Wellicht ken je kip piri-piri als wereldgerecht uit een pakje. Aangekleed met boontjes, paprika en rijst. Toch hebben die drie...
Ovenfrites
Het is patatdag vandaag! En patatdag wordt nog leuker als iedereen z’n tanden zet in jouw zelfgemaakte ovenfrites. Lekker...
Penne met prei en champignons
Dit is een lekker pastaatje hoor! Groot pluspunt: je maakt hem klaar in één pan. Dat scheelt weer afwas 🙂 Deze romige penne...
Gele curry met rijst en garnalen
Curry’s winnen aan populariteit. Daar kijken wij niet raar van op. Een curry is namelijk makkelijk te bereiden en zit...
Lunchsalade met asperges en beenham
Asperges, we denken niet dat we er ooit genoeg van gaan krijgen. Zo lekker! Maar dat komt wellicht ook doordat ze niet het jaar...
Macaroni met tomatensaus
Een bord macaroni, wie wordt daar niet blij van? Een goed recept voor een overheerlijke macaroni kan daarom niet ontbreken bij...
Penne met romige knoflooksaus
Oei, oei, oei, dit is een lekker pastaatje zeg! We kwamen online wat ideeën tegen voor een pasta met veel knoflook en dat leek...
Pastasalade met venkel en krokante kip
In dit recept steek je iets meer tijd dan dat je bij de meeste salades van ons gewend bent. Je maakt zelf broodkruim – die...
Frittata met serranoham en mozzarella
Een frittata lijkt op van alles en nog wat, maar is toch uniek in zijn soort. Hij doet denken aan een omelet, een pizza, een...
Preistamppot met zalm
Gekookte prei doet ons in eerste instantie denken aan zo’n prutje van vroeger. Waarschijnlijk ken je het wel. Niet heel...
Vegetarische lasagne met bechamelsaus
Volgens mij hebben we het al wel vaker geschreven: een vegetarisch gerecht is naar onze mening goed geslaagd als je het vlees...