We hebben jullie al vaker laten zien hoe je lekker kunt koken zonder pakjes en zakjes. Dit recept maakt het opvallende gele pakje...
Diner
Aardappelpuree
Aardappelpuree is zo gemakkelijk zelf te maken en bevat zoveel meer smaak dan uit een pakje. Dit recept van aardappelpuree is een...
Zoetzure woksaus
Een goede woksaus is de basis van elk wokgerecht. Of de finishing touch, maar net hoe je het noemen wilt. Één ding is zeker, een...
Snelle jus
Aardappels, vlees en groente. Daar hoort natuurlijk een portie jus bij! Deze jus kun je heel gemakkelijk maken en is een echte...
Zoete aardappelpuree
Naast gewone aardappelpuree kun je ook van zoete aardappels een prima puree maken. Een gemakkelijke manier om meteen wat extra...
Hasselback aardappels
Wow! Dit is nog eens een mooie manier om een aardappel te serveren. Je moet er even wat tijd en liefde in steken, maar dan krijg...
Romige knoflooksoep
Knoflooksoep? Zeker weten? Ja, zeker weten 🙂 Als je niet bang bent voor een beetje knoflook dan spreekt dit recept je direct aan...
Preirolletjes met ham en paneer
Toen we aan dit recept werkten was het hier geen Project Gezond maar Project Preirol. In de basis is het maken van preirolletjes...
Geroosterde tomatensoep met basilicum
Tomatensoep is een allemansvriendje. Dat blijkt wel uit de vele honderden (misschien wel duizenden) recepten die er online te...
Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel
Dit is zonder twijfel onze favoriete bereiding van een zalmfilet. Tot nu toe dan. Dat kan natuurlijk altijd weer veranderen, maar...
Kabeljauw met een krokant korstje
Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!! En ja, daar gebruiken we bij hoge uitzondering een keertje twee...
Frisse pastasalade met gerookte kip en perzik
We hadden al meerdere recepten met perzik, maar nog geen maaltijdsalade. Vandaar dat we daar maar eens mee aan de slag zijn...
Hutspot met een twist
Heerlijke hutspot, maar wel net even anders. We doen er namelijk lekker wat paprikapoeder, kurkuma en nootmuskaat door. Dat geeft...
Gevulde courgette
Deze gevulde groentebootjes heb je met tien minuutjes in de oven staan. Een leuke en lekkere manier om een beste portie groente...
Groene currypasta
Dit is een recept dat nog ontbrak. De vraag “Welke currypasta gebruiken jullie, of maken jullie het zelf?” hebben we...
Coleslaw met appel
Dit recept ontwikkelden we in eerste instantie om te eten bij de pulled pork. Maar gewoon ‘los’ of bij een andere...
Oosterse kippendijenspiesjes
Yummie! Kipspiesjes 🙂 Ik ben er gek op! En dit keer maken we ze niet van kipfilet maar van kippendijen. En dat is eigenlijk veel...
Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie
Spinazie en vis zijn een prima combinatie. En als je het dan ook nog serveert in knapperig bladerdeeg en aftopt met mozzarella...
Pittige pasta pesto salade met gerookte kip
Pasta pesto als warm gerecht is heel bekend en erg populair. Maar je kunt met pasta en pesto ook een heerlijke koude...
Vispannetje
Van Mirjam ontvingen we dit leuke recept voor een snel en eenvoudig vispannetje. Met twee soorten vis erin. Of beter gezegd: met...
Aardappelsalade met forel en bleekselderij
Dat is weer eens wat anders dan een ouderwets boterhammetje tussen de middag. Een lekkere maaltijdsalade met forel en...
Gele curry met ei
Gele curry met ei. Dat vonden wij wel een passend gerecht voor tweede paasdag. Ideaal om je (hopelijk niet TE hard) gekookte...
Chinese kool uit de wok
Soms heb je van die receptjes die simpelweg ontstaan bij het opruimen van je koelkast. En dit keer was het Nineke die met een...
Pittige garnalenrisotto
Natalia en ik zijn allebei gek op risotto. De absolute favoriet van Natalia is deze variant. En die van mij? Ik kan eigenlijk...
Witlofsalade met tonijn
Een leuk idee van Ingrid: witlofsalade op een broodje! Een prima manier om een gezonde en voedzame lunch te eten. Vooral als je...
Kipgehaktballetjes
Wij zijn gek op gehaktballetjes! Mits ze zelfgemaakt zijn. Als je van die kant-en-klare balletjes koopt zitten daar nog weleens...
Melanzane alla parmigiana
Weet je wat misschien wel het allerleukste is aan het ‘werk’ dat wij hebben? Dat je echt nooit uitgeleerd bent. Er...
Kipshoarma met bleekselderij, perzik en kapucijners
Dat verzin je toch niet? Shoarma met bleekselderij, perzik en kapucijners? Toch wel! Alleen hebben we dat niet zelf gedaan...
Chinese koolstamppot met kabeljauw
Op het moment van schrijven is het een graadje of 7 onder nul buiten. En dat is eigenlijk best wel koud. Te koud wat mij betreft...
Hartige taart van sjalotten, perzik en kip
In deze hartige taart dient de perzik als lekker zoete tegenhanger van de overige ingrediënten. Je komt allerlei heerlijke smaken...