Echte Zuid-Afrikaanse bobotie

50 min
641 kcal

Ingrediënten

2 personen

130 gr
rijst
1
snee brood (zonder korst)
75 ml
melk
1
kleine ui
10 ml
olijfolie
10 gr
roomboter
150 gr
mager rundergehakt
10 gr
rozijnen
1 tl
zout
5 gr
kerriepoeder
1 tl
kurkuma
10 gr
abrikozenchutney
10 gr
mangochutney
10 ml
azijn
5 ml
worcestersauce
2
eieren

Voedingswaardes

Per persoon

641
Kcal
30 gram
Eiwitten
70 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
8 gram
Vezels

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie heerlijk! Pas op, je blijft ervan eten. De combinatie van mangochutney, abrikozenjam en kurkuma is subliem!

Je hebt toch wel redelijk wat ingrediënten nodig om zo’n echte bobotie te kunnen bereiden. Gelukkig zijn het met name producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Bovendien zorgt de grote variëteit in ingrediënten wel voor heel veel smaak. Het zit er dus zeker niet voor niets in 🙂

Een typisch gevalletje van ‘kost wat (moeite), maar dan heb je ook wat’. Eet smakelijk alvast!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
  2. Snijd het brood in blokjes en leg deze in de melk.
  3. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  4. Verhit de olie en boter in een koekenpan of hapjespan en bak de uien tot ze lekker zacht zijn.
  5. Voeg vervolgens kerriepoeder, zout, mangochutney, abrikozenjam, worcestersauce, kurkuma en azijn toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Druk de melk uit het brood, bewaar de melk, voeg het brood, de rozijnen en het gehakt toe. Blijf rustig omscheppen tot het gehakt gaar is.
  7. Doe het gehaktmengsel in een licht ingevette ovenschaal.
  8. Klop de eieren los samen met het restant van de melk en een klein beetje zout en peper. Giet dit over het gehaktmengsel.
  9. Zet de bobotie zo’n 20 tot 30 minuten in de oven tot het mooi bruin is. En serveer met de rijst.

Tips en tricks

  • Voor dit gerecht heb je best wel wat verschillende ingrediënten nodig. Het werkt het makkelijkst als je eerst alles afweegt en klaarzet en dan pas gaat koken.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

9 reactie's op 'Echte Zuid-Afrikaanse bobotie'

  1. Helaas had AH geen mangochutney, daarom abrikozenjam verdubbeld. Ook sperziebonen erbij gedaan en volgende keer een appeltje etbij. Erg lekker.

  2. Welke rijst is het lekkerst hierbij?

  3. Kan abrikozen jam ook ipv abrikozen chutney?

    1. Vanessa

      Project Gezond

      Chutney is echt iets heel anders dan jam. Dus dat valt eigenlijk niet aan te raden.

    2. Ik doe altijd abrikozenjam en t is heerlijk. Recept komt regelmatig op tafel, kinderen en man zijn er gek op!!

    3. In het boek staat abrikozen JAM, dus ik gebruik mangochutney & abrikozenjam.

  4. Heerlijk! Ik mistte wel wat groente!

  5. Zou je hier ook wat boontjes en appel doorheen kunnen doen? ☺️

    1. Zeker! hebben wij ook gedaan!

Reactie plaatsen