Eenpanspasta pesto met kip

35 min
527 kcal

Ingrediënten

2 personen

150 gr
kipfilet
1
ui
1 teentje
knoflook
120 gr
penne
300 ml
kippenbouillon
300 gr
broccoli
30 gr
Parmezaanse kaas
30 gr
groene pesto

Voedingswaardes

Per persoon

527
Kcal
35 gram
Eiwitten
45 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
9 gram
Vezels

Pasta zonder pastasaus? En toch een smeuïg gerecht? Dat het kan blijkt met dit recept.
De Parmezaanse kaas maakt de pasta lekker smeuïg. Daarnaast valt de combinatie kip en pesto altijd in de smaak. Het feit dat je slechts één pan nodig hebt, maakt dit gerecht een echte topper.

Ga jij dit recept toevoegen aan je lijst met favoriete eenpansgerechten?

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin.
  2. Schep de kipfilet uit de pan en laat de olie achter. Zet de kipfilet apart.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Fruit de ui en knoflook kort aan in de olie die in de pan is achtergebleven.
  5. Voeg de pasta, kippenbouillon en kip toe aan de pan.
  6. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg toe.
  7. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat de pasta in ongeveer 15 à 20 minuten gaar koken.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas.
  9. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de pesto toe. Roer goed door het gerecht.
  10. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.

Tips en tricks

  • Roer het gerecht pas door na het koken om te voorkomen dat de pasta niet gaar is.
  • Je kan eventueel ook kleinere pastasoorten zoals macaroni, orecchiette of mini penne gebruiken. Deze soorten koken sneller gaar.
  • Wanneer de bouillon nog niet helemaal is verdampt, kan je de deksel op het einde even van de pan halen.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

12 reactie's op 'Eenpanspasta pesto met kip'

  1. Kan ik de broccoli evt vervangen met sperziebonen?

    1. Sarah Fernhout

      Project Gezond

      Ja dat kan zeker!

  2. Loes Dorenbos-Nollet

    Wij vonden dit recept wat flauw en helaas niet voor herhaling vatbaar. Kipfilet van tevoren gezouten en gepeperd, 0,5 kipbouillonblokje, pesto en Parmezaanse kaas. Ook nog Parmezaanse kaas eroverheen gedaan.

    1. Waarschijnlijk te weinig bouillonblok erin gedaan. Met een heel blokje is het heerlijk

  3. Evelyn Zuidema

    Vandaag de eenpanspasta gegeten, was erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar

  4. Vanavond gegeten. Was erg lekker en voor herhaling vatbaar.

  5. Ik kan ook niet printen. Ik kan dat met andere gratis recepten wel.

    1. Jet was erg lekker

  6. Waarom kan ik het recept niet uitprinten?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Het printen van recepten is alleen mogelijk met onze betaalde app.

Reactie plaatsen