Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Er zijn tientallen verschillende energie- en notenrepen te koop in de winkel. Helaas bevatten ze vaak veel toegevoegde suikers en allerlei geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarom geven we je graag een recept voor een eerlijke energiereep waarvan je precies weet wat erin zit.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
- Klop het ei los in een ruime kom.
- Laat de boter op laag vuur smelten.
- Voeg de boter en alle overige ingrediënten voor dit recept toe aan het losgeklopte ei en roer alles goed door.
- Vet een cakevorm in en doe er eventueel een stukje bakpapier in.
- Doe het mengsel in de cakevorm, verdeel het zo egaal mogelijk en druk het goed aan.
- Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm.
- Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.
Tips en tricks
- De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is.
- De abrikozen en cranberries kun je gerust vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt.

Reacties
35 reactie's op 'Eerlijke energierepen'
Corinda van Kuijck
In gedroogd fruit zitten toch ook veel suikers in? Kun je ook vers fruit gebruiken?
Nineke
In de repen kun je geen vers fruit gebruiken. Gedroogd fruit bevat inderdaad meer suiker, maar zolang je je aan de hoeveelheden van het menu houdt kan dit prima.
Karin
Ze vallen helemaal uit mekaar. Heb wel goed aandrukt. Wat gaat er mis? Moet ik er wat water aan toevoegen?
Nineke
Een klein beetje water toevoegen helpt inderdaad dat het beter aan elkaar blijft plakken.
Diane
Ik vind ze heerlijk, krijg ze alleen niet echt heel stevig als een reep.
Na het snijden vallen ze erg uit elkaar .
Manon
Dat heb ik dus ook.. ondanks goed laten afkoelen… Wat kun je er aan doen?
C. E
Goed aandrukken in de vorm kan helpen.
Anitatjuhh
Ze zijn echt heerlijk hoef ze deze week maar 1 keer. Blij te lezen dat ze in de vriezer kunnen. Ik heb de noten en alles lekker grof gesneden moet zeggen zijn perfect gelukt al lijken ze niet op het plaatje jammer dat ik mijn foto niet kan toevoegen.
Gerame
Ik bekleed cupcake bakblikken met bakpapier of van die cupcake papiertjes, verdeel de hoeveelheid over 10 cupcake kommetjes , druk dat per kommetje goed aan met een lepel of zo en hup in de oven ermee.
Regina
Ik denk meer plakkerige soorten fruit als krenten/rozijnen, dadels, abrikozen (ongezwaveld) erdoor, bij mij zijn ze goed stevig en heerlijk!
Siets
Door welke noten kun je de amandelen het beste vervangen? Walnoten?
Project Gezond
Walnoten is een prima keuze!
Henriette
Ze staan nu in de oven, ik ben benieuwd
Els
Cashewnoten lijkt me de lekkerste vervanging.
Diana
Ik zie/lees niet wanneer ik de sesam toevoeg! Op het laatst? of al voor dat het de oven in gaat.
Project Gezond
De sesamzaadjes voeg je toe met de gesmolten boter bij het losgeklopte ei.
Bibian
Kan ik in plaats van dadels ook iets anders gebruiken?
Femke
Hoi Bibian, je kunt eventueel gedroogd fruit kiezen dat jij lekker vindt.
Saskia
Goedemiddag,
Hoe kun je het beste de energierepen bewaren en hoelang? 🙂
Femke
Hoi Saskia!
De energierepen kun je ongeveer een week bewaren in een afgesloten bak.
Maar je kunt ze ook perfect invriezen.