Goulashsoep

2 uur 30 min
274 kcal

Ingrediënten

2 personen

400 gr
rundersoepvlees
5 gr
karwijzaad
5 gr
paprikapoeder
20 gr
roomboter
125 gr
magere spekreepjes
2
uien
2
paprika's (kleur naar keuze)
300 gr
wortels
300 gr
aardappels
400 gr
tomatenblokjes
1 teentje
knoflook
2
laurierblaadjes
1000 ml
runderbouillon

Voedingswaardes

Per persoon

274
Kcal
22 gram
Eiwitten
21 gram
Koolhydraten
11 gram
Vet
21 gram
Vezels

Ken jij goulash ook als het Hongaarse stoofgerecht dat je eet met rijst? Toch is dit niet de enige manier waarop goulash gegeten wordt. Grofweg kun je namelijk stellen dat dit de verder ingedikte variant van goulashsoep is.

Helemaal prima als je het ons vraagt. Zo kan je in het najaar dubbelop genieten van deze smaakvolle goedgevulde maaltijden en kan je toch zeggen dat je gevarieerd eet.

Hoe eet jij goulash het liefst?

Zo maak je het

  1. Kruid het soepvlees met peper, zout, karwijzaad en paprikapoeder.
  2. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan zodat het mooi bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
  3. Bak de spekjes aan zonder olie of boter aan in dezelfde pan. Haal de spekjes uit de pan en doe ze bij het vlees.
  4. Snijd de uien in halve ringen en bak aan in dezelfde pan. Als het goed is heb je ook nu geen extra olie of boter nodig.
  5. Snijd de paprika, wortel en aardappels in kleine blokjes.
  6. Doe het vlees en de spekjes terug in de pan en voeg met de tomatenblokjes toe en warm goed door.
  7. Voeg vervolgens de groentes toe.
  8. Hak de knoflook fijn.
  9. Voeg de laurierblaadjes, knoflook en de bouillon toe en laat de soep ongeveer 2,5 à 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
  10. Haal de laurierblaadjes uit de pan en de goulashsoep is klaar om te serveren.

Tips en tricks

  • Goulash(soep) wordt ook wel eens met zure room geserveerd en brood om te dippen.
  • Je kunt in plaats van rundersoepvlees ook een runderriblappen gebruiken en deze zelf in stukjes snijden.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

10 reactie's op 'Goulashsoep'

  1. Heerlijk soepje 😋
    Gemaakt in de slowcooker 😀

    1. Hoe lang heb je het in de slowcooker gedaan en heb je alles rauw erin gedaan?

  2. Pas deze soep gemaakt en hij is ontzettend lekker!! Gewoon zacht laten pruttelen in de pan op heel lage stand. Aanrader!

  3. Dat kan, maar duurt wel 6 tot 8 uur, en je moet alles van tevoren nog klaarmaken, zoals groenten snijden en vlees aanbraden.

  4. Ben allergisch voor paprika wat is daar een vervanger voor

    1. Courgette of champignons zijn ook erg lekker in deze soep.

  5. Ik zet’m op 6 uur hoog of 8 uur laag. Uitgaande van riblappen die vooraf even aangebakken zijn. Daarna groenten en kruiden ook even mee aanbakken (totaal 5 min. aanbakken) en daarna verder afvullen met vocht, laurier en knoflook. Succes en eet smakelijk!

  6. Carla Boonstra

    Kan de goulashsoep ook bereid worden in de slowcooker? En hoe lang moet het dan er in?

    1. Dat wou ik ook net vragen! Lees dus graag mee, net zo’n ding gekocht nl.

    2. Dat kan heel goed, een uur of 6 tot het vlees zacht is op low wel wat meer kruiden gebruiken want slowcooker zwakt kruiden wat af

Reactie plaatsen