Met zelfgemaakte granola kan je eindeloos variëren. Met deze variant laten we je zien dat je helemaal niet zoveel ingrediënten nodig hebt om toch een smakelijke granola te maken. Deze granola maak je op smaak met koek- en speculaaskruiden. Deze kan je kant en klaar kopen of eerst even zelf maken.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de amandelen grof door.
- Meng de amandelen met de havermout, koek- en speculaaskruiden en honing.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak de granola in ongeveer 30 minuten bruin en knapperig. Schep het halverwege een keer om.
- Laat de granola 30 minuten afkoelen.
- Hak de chocola in stukjes en meng door de granola.
Tips en tricks
- Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
- In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.
Eet smakelijk
