Granola met chocola

40 min
498 kcal

Ingrediënten

285 gram

75 gr
amandelen
75 gr
havermout
10 gr
koek- en speculaaskruiden
25 gr
honing
100 gr
pure chocola

Voedingswaardes

Per 100 gram

498
Kcal
12 gram
Eiwitten
39 gram
Koolhydraten
31 gram
Vet
16 gram
Vezels

Met zelfgemaakte granola kan je eindeloos variëren. Met deze variant laten we je zien dat je helemaal niet zoveel ingrediënten nodig hebt om toch een smakelijke granola te maken. Deze granola maak je op smaak met koek- en speculaaskruiden. Deze kan je kant en klaar kopen of eerst even zelf maken.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Hak de amandelen grof door.
  3. Meng de amandelen met de havermout, koek- en speculaaskruiden en honing.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat.
  5. Bak de granola in ongeveer 30 minuten bruin en knapperig. Schep het halverwege een keer om.
  6. Laat de granola 30 minuten afkoelen.
  7. Hak de chocola in stukjes en meng door de granola.

Tips en tricks

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reactie plaatsen