Wie zegt dat een stoof alleen iets voor vleesliefhebbers is? Deze groentestoof bewijst het tegendeel. Vol smaak, zonder gedoe.
En het mooiste? Je hoeft er geen dag voor in de keuken te staan. Geen uren sudderen, geen ingewikkelde technieken, gewoon snijden, stoven en genieten. Stoofproof in 30 minuten.
Zo maak je het
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 3 à 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Schil de pastinaak en snijd in halve plakjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Was de krieltjes en halveer ze. Je hoeft ze niet te schillen.
- Voeg de pastinaak en krieltjes toe aan de pan. Ris de blaadjes van de tijm en voeg samen met het laurierblaadje toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Blus af met 250 ml groentebouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg samen met de champignons toe aan de pan en laat nog 5 minuten stoven tot alles gaar is.
- Verwijder het laurierblaadje. Hak de peterselie fijn en strooi over de groentestoof.
Tips en tricks
- Zin in wat meer beetje pit? Voeg een theelepel mosterd toe aan de bouillon voor een kruidige ondertoon.
- Restjes over? De stoof smaakt de volgende dag nóg lekkerder. Serveer bijvoorbeeld opgewarmd met een sneetje brood.
Eet smakelijk

Reacties
6 reactie's op 'Groentestoof met krieltjes, pastinaak en champignons'
Liza
Veel recepten zijn zalig maar deze viel ons heel erg tegen. We hebben het laten staan.
Maja
Ik lust geen bleekselderij. Kan ik die weglaten.
Nineke
Project GezondJa hoor, dat kan.
Corrie
Een heerlijk recept👍
Cindy
Bij de ingrediënten staat 250 ml groentebouillon en verderop staat 500 ml
Eline Davelaar
Project GezondAangepast, dankjewel!