Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

55 min
586 kcal

Ingrediënten

2 personen

4 plakken
deeg voor hartige taart
200 gr
broccoli
30 gr
zongedroogde tomaten
250 gr
prei
0.5 tl
gedroogde tijm
3
eieren
50 ml
melk
60 gr
geraspte gruyère

Voedingswaardes

Per persoon

586
Kcal
30 gr
Eiwitten
52 gram
Koolhydraten
26 gram
Vet
8 gram
Vezels

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Deze overheerlijke smaakmaker is gevuld met een flinke portie groente. Het leek ons een perfecte deal: taart eten en gezond bezig zijn tegelijkertijd.

De broccoli is namelijk de vitamine- en mineralenbom bij uitstek. Men beweert dat de broccoli de meest gezonde groente is die je kunt eten. Maar hé, ook prei bevat lekker veel vitamines en mineralen. Je zit dus sowieso goed.

Happy cake day!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de plakken deeg voor hartige taart uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ze 2 minuten, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
  4. Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd ze in kleine stukjes.
  5. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.
  6. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de prei samen met de tijm op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan. Voeg tijdens het bakken peper en zout naar smaak toe.
  7. Zet het vuur uit, voeg de broccoli en stukjes zongedroogde tomaat toe en roer alles door elkaar.
  8. Doe het groentemengsel in een vergiet en laat goed uitlekken.
  9. Neem een taartvorm met een diameter van 24 à 26 centimeter en vet deze grondig in.
  10. Bekleed de taartvorm met de plakken deeg voor hartige taart. Prik met een vork flink wat gaten in de bodem.
  11. Doe de groenten terug in de afgekoelde wok.
  12. Klop de eieren los met de melk. Voeg ook wat peper en eventueel zout toe. Roer het mengsel samen met zo’n 40 gram van de gruyère door de groenten in de wok.
  13. Stort het mengsel op de bodem van de taartvorm, verdeel gelijkmatig en bestrooi met de rest van de gruyère.
  14. Bak de taart eerst 20 minuten op 180 graden en daarna nog 15 minuten op 150 graden.

Tips en tricks

  • Laat eventueel een plak deeg extra ontdooien. Je kunt het deeg dan wat ruimer uitrollen waardoor het makkelijker wordt om de taartvorm te bekleden. Het overtollige deeg snijd je af.
  • Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van de taart. Dit absorbeert overtollig vocht en voorkomt dat de bodem zacht blijft.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

2 reactie's op 'Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat'

  1. hoi vraagje , wat kan je ipv zongedroogde tomaatjes doen, ik lust dat echt niet namelijk
    misschien wat extra ui ….? ik hoor het graag

    1. Ik heb het gewoon zonder tomaten gemaakt. Het was nog steeds heel lekker!

Reactie plaatsen